Inlägg från: 2007 augusti |Visa alla inlägg
  • 2007 augusti

    Prag - några tips?

    Hej hej, jag tillbringar ganska mycket tid i Prag och håller delvbis med allt ovan. Josefovs (judiska kvarteren) är helt fantastiska och en guidad tur rekommenderas varmt där. I närheten där ligger ett väldigt trevligt område. Josefovs avgränsas av gatan Pariska (deras tjusigaste gata) och om man korsar over den och gar in i omradet bakom sa ligger det en massa bra restauranger och barer dit tursiterna inte hittar. Tretter's barär en fulltraff och den gatan ar superbusy pa kvallarna med lokalbefolkning.

    Bra och mysiga mindre hotell är Hotel Golden Wheel i närheten av prag borgen, Hotell Bellagio i närheten av de judiska kvarteren. detta är bra 3 stjärninga hotell där man kan få bra priser )speciellt i Nov) eftersom de inte tillhor kedjor. Hotell Maria Falkensteiner är också ett topp hotell tycker jag.

    För bra restauranger skulle jag säga att undvika allt runt Old Town Square och runt Mala Strana. Dessa är bra restauranger också men så överdyra pga läget... Kolla på hemsidan www.kampagroup.com så hittar du bra restauranger. Ganska dyra också kanske men du får ngt för det. Marco Polo som ligger i judiska kvarteren är också väldigt bra och intill där ligger det en asiatisk restaurang som var väldigt bra.

    Theresienstadt tror jag är helt värt ett besök. Jag har bara varit vid Dachau men det var definitivt värt ett besök.

    En så kallad black light show (fraga pa hotellet) kan ocksa vara kul om det ar daligt vader ngn dag. Kommunism museumet ar fantastiskt om man ar intresserad av historia.

    kommer inte pa ngt mer just nu. Ha det sa kul!

Svar på tråden Prag - några tips?