• Sanasol

    Ringar i Platina?

    Säger som Utpala, ta kontakt med en smed som arbetar med platina. Om ni vill ha "färdiga" ringar så har Engelbert några i sitt sortiment i platina vet jag!

    Annars är det ovanligt med massproducerade ringar i platina faktiskt. Har inget smedtips i Göteborg, köpte mina via en smed i Västerås, all kontakt via mail och telefon. Visade bilder och förklarade hur jag tänkt mig och jag är supernöjd både med ringen, servicen, kvaliteten på diamanterna och priset. (Fick prisuppgifter upp emot det dubbla hos andra smeder!)

  • Sanasol

    Betalde 35000 kr för mina ringar, en 2.6 mm bred och en 5mm bred, båda 2mm höga.

    Totalt 0.68 ct River/VVS, väldigt bra slipade stenar. Var verkligen TOPPRIS!

  • Sanasol

    Ah, men billigare än så finns dessvärre inte. Fick upp till det dubbla som prisförslag från andra smeder.

    Fundera över palladium kanske? Kostar ungefär som vitt guld, men håller färgen som platina, dock är det inte lika tungt och har samma seghet som platina. Men tillhör platinagruppen av metallet. Kanske ett alternativ?

  • Sanasol

    Hm, ska du verkligen ha en guldring brevid en platinaring på samma finger?

    Platinaringen kommer slita ner guldringen rätt snabbt, eftersom metallerna har så pass olika egenskaper.

    Hur menar du inte fyrkantig insida? ska du har urgröpt insida då? Kan inte vara särskilt bekvämt, det bekvämaste är rundad insida, men då går ju ännu mer metall åt...

  • Sanasol

    Kul att ni är nöjda!

    Vill bara inflika att platina inte är så mkt hårdare än guld, ungefär lika faktiskt... dock är det mkt segare och metallen har helt andra egenskaper och därför bör man inte bära guld och platina brevid varandra!

    Är själv jättenöjd med mina platinaringar!!!

  • Sanasol

    Utpala

    Platina legeras vanligtvis med koppar (som jag är allergisk mot) eller med wolfram.

    Tycker att du ska kontakta vårdcentralen för att ta reda på vad exakt du reagerar på i din ring. Det kan inte bara kontraktexem bara?

Svar på tråden Ringar i Platina?