Inlägg från: pickolina |Visa alla inlägg
  • pickolina

    Svampinfektion The NEVER ending story!!!

    Shannon
    Jag gjorde inte det när jag var yngre men gör alltid det numera, trots att jag alltså enbart kör med avbrutet... Det blir ju ändå kladd liksom. Avbrutet brukar aldrig vara några problem då de killar jag träffat oxå föredragit det. Att avbryta i tid har aldrig varit ett problem. Klarar man inte att avbryta i sista sekund så gör man det en liten stund innan och roar sig på andra sätt... :D

  • pickolina

    Shannon
    Instämmer.. Måste springa på toa, kissa och tvätta av mig...sedan kan jag återgå till mysandet igen... :)

  • pickolina

    martinibruden
    Okej.. Nej bomull och rätt modell måste det så klart vara.. Tycker jag i alla fall. Det är ju självklart olika det där..

    Gällande handduk.. *s* Det har hänt ganska många ggr för min del oxå, att jag bara torkar av mig med en handduk, en REN handduk dock... Men jag skulle aldrig lägga mig och sova sedan. Utan det är mera för att inte förstöra stämningen efteråt... Sedan MÅSTE jag smita iväg på toa och tvätta osv...

  • pickolina

    kackelmaja
    Det låter som ren skrämselpropaganda. Det finns MASSVIS med tjejer som inte fött barn som har koppar/hormonspiral.

    Det kan göra ondare samt vara lite knepigare att sätta in den om man inte fått spiral. That´s all!

  • pickolina

    Tänk på att vara uppmärksam på om det fungerar oxå eller ej... Så du inte slänger ut onödiga pengar bara. Tranbär tex, det finns inget vetenskapligt stöd för att det skulle hjälpa vid urinvägsinfektion.

  • pickolina

    kackelmaja
    Så här är det. Om du skulle tex åka på klamydia, så kan infektionen vandra längs spiralen upp i livmodern och göra dig steril. Men om du har en trogen partner eller använder kondom så är risken alltså väldigt liten. Spiralen i sig gör dig inte steril. Sedan brukar infektionen oftast upptäckas i tid men det finns alltså en risk att bli steril om infektionen inte upptäcks i tid.

  • pickolina

    soomzy
    Vad trist! Har de mätt alltså? Oj..ja då är det nog svårt att hitta alternativ..

  • pickolina

    Var det inte du som pratade om sterilisering? Eller minns jag fel..?

  • pickolina

    Tjejer, det är därför jag sagt att ni ALLTID ska gå till gyn och begära att de kollar vad det är! Jag har skrivit otaliga gånger att obalans kan ge EXAKT samma besvär som svamp och man skapar bara mer problem genom att fortsätta att felbehandla...

  • pickolina

    Jag fick medel utskrivet av gyn. Vet inte om det kanske var samma medel som numera finns receptfritt på apoteket.. Ingen aning, detta var ju massor av år sedan.

    Sedan har jag lärt mig att förebygga och behandla vid minsta tecken på besvär, för att förhindra att det blir riktigt svåra problem.

    Om det är obalans så kan gyn svara på det. De ser det i sitt microskåp eller vad det nu heter.... Så man kan alltid få svar på vad det är som är fel hos gyn och hjälp med hur man ska behandla.

    Men jag säger som jag alltid sagt:

    *smörj med vitt vaselin regelbundet, mer vid behov/besvär.
    *lufta ofta.
    *kissa efter sex.
    *ha aldrig sex utan att vara riktigt upphetsad.
    *använd ej trosskydd eller bindor.
    *använd ellen-tamponger vid mens, som återställer balansen i underlivet.

    Osv osv....

    Sist jag fick besvär så orkade jag inte gå till gyn och kolla om det var svamp eller obalans... Så jag behandlade med vitt vaselin som vanligt och väntade tills det gått över. Sedan anv jag Lactal för första gången, för att försäkra mig om att balansen var återställd.

Svar på tråden Svampinfektion The NEVER ending story!!!