• Rugbytjej

    vestibulit

    Pickolina:

    En dum fråga kanske... Smörjer du insidan av slidan också (alltså "inuti") eller bara vid mynningen och insidan av blygdläpparna? Jag hade fruktansvärda problem med svamp under början av året (tror att det berodde på avslutad antibiotikakur, men inte helt säker) och slemhinnorna var så sköra att det gjorde ont att ha sex under lång tid. Nu är allt bra igen! Gissa hur glad jag (och min pojkvän) är. I vilket fall som helst så läste jag då i en tråd att du rekommenderade vitt vaselin och köpte det. Smörjde in runt slidmynningen då och då, men tror inte att det var det som hjälpte så mycket, utan slemhinnorna har nog helt enkelt äntligen läkt. Däremot känns det bra att smörja in sig emellanåt och jag undrar alltså därför hur du gör. (Oj vad långt det blev )

    ps. Jag använder inte p-piller. Har kopparspiral för jag vägrar låta hormoner bestämma vem jag ska vara och hur min kropp ska fungera.

  • Rugbytjej

    pickolina:

    Usch vad hemskt! Men vad skönt att du äntligen hittade någt som hjälper så att du slipper må dåligt och slipper medicinering. Och tack för svaret!

  • Rugbytjej

    pickolina:

    Så du tycker att Ellen-tamponger hjälper? Har aldrig testat men alltid trott att det ju inte kan göra det hela särskilt mycket bättre.

    Däremot har jag köpt tygbindor och är precis på väg in i mensperiod 3 med tygbindor. Funkar ganska bra och jag hoppas att lilla musen är glad!

    Fy vad klumppigt gjort av gynekologen!! *Tröstekramar i efterhand till dig*

  • Rugbytjej

    Pickolina:

    Jag har en menskopp och har själv lovordat den några gånger här på BT, men sanning att säga så använder jag den inte längre. Jag tycker att menskopp är en suverän sak och om man får det att funka så är det oslagbart, men jag kan tyvärr inte använda den pga alla mina besvär i underlivet. Slemhinnorna är känsliga och jag kan inte rota och gräva och vara "hårdhänt" två-tre ggr per dag, särskilt inte som slemhinnorna är extra känsliga under mensen. Nej, så nu har jag gått över till tygbindor och försöker att använda dem så mycket som möjligt. Och när mina nuvarande tamponger är slut ska jag börja köpa Ellentamponger, det är värt ett försök.

    Även jag får ganska ofta obalans i underlivet, fisklukt och annat otrevligt, men jag försöker att ta det hela med ro och istället vara glad för den enorma skillnad i underlivshälsan jämfört med för några månader sedan. Tilläggas bör att jag i sept förra året skaffade kopparspiral och har efter det haft lååånga mensperioder, upp till två veckor. Det är ganska jobbigt med jag är ändå supernöjd med min spiral. (men är avundsjuk på din mens! ;-D )

  • Rugbytjej

    pickolina:

    Tack för tipset om att ha Ellentampongerna i kylskåpet!

Svar på tråden vestibulit