• Spex till festen

  Tis 4 apr 2006 21:04 Läst 21026 gånger Totalt 10 svar
  Linda-­maria
  Visa endast
  Tis 4 apr 2006 21:04

  här måste det ju finnas folk med sprudlande ideer och som kanske har gått på en del bröllop! behöver hjälp med lite spex eller liknande till en bröllopsfest. någon som har nån rolig grej?

 • Tis 4 apr 2006 21:11 #0

  Jag var toastmaster på ett bröllop nyss. Dessa två "spex" gjorde vi:

  * Vi gjorde tre sketcher med olika versioner på hur det gick till när brudparet träffades. Sen fick gästerna gissa vilket som var det rätta. En hit.

  * Skoleken. För varje rätt fick de en pusselbit som till slut blev en bild på dem. (En ganska ful...)

 • krammi­a
  Visa endast
  Ons 5 apr 2006 10:05 #0

  Likah: SKRATT! Finns ett kort som är jättefullt på mig och min sambo som jag är lite orolig ska komma fram på bröllopet....

 • krammi­a
  Visa endast
  Ons 5 apr 2006 10:06 #0

  En annan lek som jag tycker är fin är ljusleken! Titta här på BT så hittar ni den vid lekar. Var på ett bröllop som hade den och den var superfin!

 • babbla­n
  Visa endast
  Ons 19 apr 2006 10:52 #0

  Hej hej
  Sitter oxå och planerar festen förfullt. Har fått det fina förtroendet att vara toastmaster.
  Jag har suttit och klurat och fått fram lite ideer:
  -Fotopussel. avrje gäst fåre n bit som under middagen skickas till brudparet.
  -Ljushjärta. Varje gäst fåre tt ljus vid bordet där brudparet sitter finns ett stort hjärta gjort av trä. Under middagen tänder gästerna ljusen och skickar fram dem. Det slutar med att brudparet har ett hjärta som brinner för dem.
  -Lady & luffesn. Annorlunda kyss. Äta kolaremmar med bara munnen.
  -Tipspromenad. Alla gäster går tipspromenad då brudparet är och fotograferar sig. Svarar på frågor angående brudparet. det finns inga rätta och fel svar förrens brudparet kommer och ska diskutera vad som är rätt exp: Vem bestämmer hemma? Hon säger jag hans äger jag....sedan följer en diskussion ljudligt då gästerna skrattar.
  -Karaoketävling- bruden och brudgummen är lagledare för varsit lag. de väljer 4 st gäster var och bildar lag. Jag, toastmaster har valt ut några låtar som de ska sjunga. Och resterande gäster aggerar domare.
  -Ta bort strumpebandet- klassiker men piffa till det lite med pannlampa, kompass och karta över kvinnokroppen.

  Några av mina tips än så länge...kanske hör av mig igen

 • Tor 20 apr 2006 12:29 #0

  Babblan: Vilka bra tips!! Precis vad jag letar efter.. Hoppas att fler dyker in här och delar med sig till oss toastmastrar och Babblan, fortsätt gärna när du kommer på något nytt

  Det som brukar vara väldigt uppskattat är när det utdelas/lottas ut aktiviteter för brudparet under det följande året. Någon får i uppdrag att ordna middag,ev med något tema för brudparet en månad, någon annan ska fixa en bowlingkväll eftersom brudparet gillar att bowla o.s.v. Det finns ju hur mycket som helst man kan hitta på beroende på parets intressen. Golftävling, schlagerkväll, konstrunda, spelkväll.. Delar man ut runt 6 aktiviteter (varannan månad) så tror jag också att brudparet hinner med alla under året.. Detta kan lottas ut under middagen antingen med lottringar som man kan köpa eller genom att dra namn ur en korg..

  Jag har en annan kul grej som gjordes på ett bröllop men den är kanske svår förklarad. Ni får säga till om ni inte förstår och är intresserade..

  Brudparet fick sätta sig på scen bredvid varandra och ett bord framför sig. Därefter fick de barnbyxor trädda på sina armar och barnskor att ha på händerna. Bakom paret höll två vänner upp ett lakarn som tjänstgjorde som en vit vägg och som dom hade gjort hål i, två hål för varje person. I dessa hål sträckte två andra vänner in sina armar och framifrån såg det nu ut som att det var två mini personer som satt med benen på bordet. Därefter kom en intervjuare fram och började ställa frågor till brudparet. XX, vad tycker du är bäst med din make. Bruden svarade ju då på vad hon tyckte bäst om medans personen bakom henne gjorde olika gester med händerna, som måttade upp något stort mellan sina händer.. Vid samma fråga till mannen så gjorde ju hans händer gester som tydde på stora bröst och kurvig kropp. Väldigt kul i kombination med ett svar från brudparet i stil med "han/hon är så omtänksam". Dessa fejkade händer slog också i bordet ibland, eller petade den respektive i örat eller håret medans intervjuaren fortsatte att ställa sina frågor till brudparet. Eftersom man ofta omedvetet gestikulerar med sina händer när man pratar så blev det extra roligt eftersom brudparets armar var "ben och fötter" som sprattlade när de försökte gestikulera och förklara sig. Detta var väldigt kul att titta på som gäst men en rekomendation är att videofilma eftersom brudparet inte har någon koll på vad "händerna" gör med den andra personen och det kan vara kul för dom att ha det dokumenterat..

  Nu blev det ett långt inlägg...

 • Fru Cinder­ella
  Visa endast
  Tor 27 apr 2006 08:49 #0

  Paketleken är riktigt kul, tycker jag

  En person börjar som att han ska ha ett tal med att säga att han vill ge ett paket till brudparet som de ska öppna nu. De får paketet och öppnar det. Inuti möts de av ännu ett paket med en lapp på där det står ex. ge till den med längst mustach i rummet. De ger bort paketet och denne ombeds också öppna.

  Sen fortsätter det så där ett tag det kan ex. stå

  * Ge till den med kortast kjol
  * Ge till den yngsta damen osv

  Tills det sista paketet och lappen där det står

  * Ge till det lyckligaste paret i rummet.

  Brudparet! så klart. Så får de paketet. Tänk bara på att innehållet inte bör vara ömtåligt med tanke på att det fraktas runt. En riktigt kul lek som var med på ett bröllop jag var på.

 • Fre 5 maj 2006 12:20 #0

  puffar upp...

 • Lilltr­olle
  Visa endast
  Fre 5 maj 2006 12:32 #0

  Vi gjorde en "lek" som gick till som följer

  Plocka upp 2 damer samt bruden (eller två herrar samt brudgum) och gå in med dem bakom ett skynke där det finns tre hål urklippta. Brud/Brudgum skall sedan pussa samtliga och sedan avgöra vem som är bruden/brudgummen MEN vi bytte naturligtvis ut bruden och de andra tjejerna mot 3 killar och så när han pussat färdigt och pekat ut bruden släppte vi skynket och där bakom stod 3 glada pojkar med pussmun...succé

  Dock förstod brudgummen att de var dom så han sa ju deras namn innan (kan ha å göra med de stön som de gjorde när han pussade dem) men det spelade ingen roll, skrattsalvorna rullade ändå

 • Mån 8 maj 2006 14:01 #0

  Sätt en sångtext under bordet (ej för lång men inte heller för kort)
  När folk har börjat skratta och prata ordentligt, alltså när festen har tagit ordentlig fart, meddelar ni alla att de ska ner under borden och sjunga denna sång.
  OBS! kan vara bra om man ser till att det inte finns matrester på golvet.
  Vi ska ta detta vid efterrätten. Då har vi haft tid att soppa golvet när gästerna tar en bensträckare.

  Givetvis ska sången sjungas under bordet...

 • lyckli­gasteb­ruden
  Visa endast
  Mån 8 maj 2006 14:18 #0

  Många fina tips ni har! Jag vill bara varna för att alla brudpar kanske inte uppskattar såna lekar som t.ex. Lilltrolle beskrev. Själv tycker jag det skulle vara mest jobbigt med såna lekar, och säkert många andra med mig. Varken jag eller min blivande skulle vara särskilt roade av en sån lek, bara illa berörda. Oerhört barnsligt och pinsamt!

  Mitt råd är alltså: tänk efter vad brudparet skulle tycka om, och ha inga lekar/spex som de tycker är pinsamma! Det är ju deras dag.

  Kan ju avsluta med ett dåligt/jätteroligt exempel, beroende på vem som läser/tittar på: Brudparet får gå till ett annat rum så att de inte hör vad lekledaren säger. Lekledaren informerar gästerna om vad som kommer att ske: de ska få höra hur det kommer att låta på bröllopsnatten. Brudparet kommer in igen och får följande instruktioner: brudgummen ska med förbundna ögon försöka få in ett föremål i en flaska. Föremålet ska vara väldigt svårt att få in i flaskan. Bruden ska med ord försöka guida brudgummen så att han får in föremålet. Ni kan själva tänka ut hur det låter i gästernas öron (de tänker på bröllopsnatten) när brudparet pratar: lite längre åt höger, nu är den nära, lite längre hitåt, tryck nu ... osv. osv.

  Roligt för en del, pinsamt för andra. Ni känner brudparet det gäller. Själv skulle jag verkligen inte uppskatta denna "lek" men andra kanske gör det.

Svara i tråden: Spex till festen
Logga in
Bli medlem
Skapa en ny tråd
Ändra kategori Skriver i kategorin: Fest & övernattning
Svara i tråden...

Innehåll