• Hilde

    *Ta lån trots man inte har arbete, hur ska jag göra?

    JAg vet inte riktigt din situation, men när det gäller ekonomi, så finns det inga goda genvägar. Jag vet, jag har haft det fruktansvärt jobbigt ekonomiskt ett tag jag också, för många år sedan, när jag var arbetslös. Att bara ge TS rådet att skaffa arbete hjälper knappast då heller och ingen vill väl ta socialbidrag om man inte måste.

    Om du får hjälp från soc, så ta och ring dit och be om att få hjälp med ekonomisk rådgivning, inte bara med bidrag. De SKA ha möjlighet att ge dig den tjänsten och också att coacha dig ur det värsta fällorna. Allt handlar också om att du behöver be om hjälp och när det gäller soc, så känner man sig ofta i ett väldigt utsatt och sårbart läge redan från början. Att be om lite mer riktad hjälp då kan sitta väldigt långt inne.

    Sedan så.... ja ibland är det tyvärr bättre att låta en skuld förfalla, än att sätta sig i en värre lånefälla. Det blir som att välja mellan kolera och pest. Ingenting kan bli riktigt bra.

    Min jobbiga situation fanns också bara en enda lösning på, den var: att få arbete, inkomst och därmed möjligheter till att spara. Lättare sagt än gjort, jag vet. Men bestämmer man sig för att nu dj...lar så ska jag SKAFFA mig jobb, då går det. Problemet när man befinner sig i den situation som _loovely_ nämner så nblir man lätt passificerad och tappar självförtroendet.

  • Hilde

    brudaugusti jag tror inte att TS är ett troll faktiskt. Det råkar vara så att det finns väldigt många i detta avlånga land som står i precis den situation som hon beskriver och som tänker ungefär likadant. Inte på grund av dumhet utan på grund av ren desperation.

Svar på tråden *Ta lån trots man inte har arbete, hur ska jag göra?