Du är här Startsida / Samarbete / Detaljerna som ger ditt bröllop det lilla extra
Bröllopsdetaljer

Detaljerna som ger ditt bröllop det lilla extra

Publicerad den januari 22, 2019

It’s all in the details! Att strössla bröllopet med massa smådetaljer kan kännas övermäktigt, men faktum är att det inte behöver vara massa mer jobb eller bli onödigt dyrt – med lite fantasi och fingertoppskänsla kommer man långt!

Den amerikanska tidningen Bridal Guide har gjort en lista på fina detaljer till bröllopet, där vi har plockat våra 10 favoriter!

1. Badrums-kit

Skoskav, en supervarm sommardag, en frisyr som börjar lossa, eller ett väldigt intensivt dansgolv – anledningarna till att ”pudra näsan” och fräscha upp sig under bröllopsdagen och kvällen är många. Erbjud gästerna hygienartiklar inne på toaletterna, där ni fyller korgar med allt i från plåster, hårspray, munskölj, deodorant, nagellack, hudkräm och liknande. Lyxigt och garanterat uppskattat!

Badrumskit
Badrums-kit

2. Dekorerad kyrkdörr

Entrén till kyrkan bör inte glömmas bort! Dekorera den med samma typ av blommor som resten av bröllopet, och på så sätt gör ni kyrkan till ”er”. Låter det dyrt? Ta med blommorna till festen efteråt och återanvänd dem i dekorationen!

Kyrkdörr
Kyrkdörr

3. Näsdukar för de gråtmilda

Det är ingen idé att kämpa emot – ett bröllop är alltid en stor gråtfest! Dela ut fina näsdukar vid entrén till kyrkan, så slipper gästerna (och ni själva för den delen) snörvla ner sina fina festkläder. Ni kan även märka näsdukarna med era initialer för att göra de lite mer unika.

Näsdukar
Näsdukar för de gråtmilda

4. Tindrande bakgrund

Ljusslingor är ett enkelt sätt att skapa effekt i en festlokal eller utomhus. En fin plats att också använda er av ljusslingor är bakom er brudpar på middagen. Det blir en fin inramning och ni sparar in på blommor och blad som annars är vanligt att dekorera med.

Ljusslinga Bakgrund
Ljusslinga bakom brudparets platser

5. Barskylt

Det är nog ingen hemlighet att många gäster kommer styra kosan mot baren när bröllopsmiddagen är över. Med en snygg skylt gör ni det tydligt för gästerna var festen börjar. Om ni dessutom listar utbudet behöver de som jobbar i baren få samma fråga massvis med gånger och det blir tydligt att ni till exempel inte kommer att servera shots eller liknande.

Barskylt
Barskylt i trä

6. Bordsnumrering med en story

Att numrera eller på något sätt döpa borden är en god idé för att gästerna enklare ska hitta sin plats. Extra charmigt blir det om ni använder siffran eller benämningen till att berätta något om er själva! Det kan vara exempelvis: ”1 – antalet dejter innan första kyssen”, eller ”Capri – vår första semester tillsammans”.

Bordsnummer
Bordsnummer med fin anekdot

7. Alternativ gästbok

Låt gästerna lämna sitt avtryck genom att ge er tips på roliga dejter eller aktiviteter att göra tillsammans! Det blir en kombinerad hälsning från gästen, samt ett roligt sätt att minnas tillbaka på bröllopet efteråt när ni väl är på dejten.

Dejtbox
Dejtförslag som skrivs på glasspinnar

8. Selfie-station

Arrangera en ”selfie-station” med en polaroidkamera. Bilderna blir fina minnen både för er och gästerna, och extra plus om de hängs upp för beskådning under kvällen.

Selfie Station
Selfie-station i rustik stil 

9. Stolar med dekoration

Nog för att det inte råder någon tvekan om vilka det är som faktiskt gifter sig, så kan det kännas kul för er att sätta ”Mr” och ”Mrs”-skyltar på era stolar; det är ju först nu ni kanske kan kalla er fru och man för första gången (eller fru och fru, man och man för den delen!). Dessa skapar ni enkelt själva med tjockare papper, en stadig hand och ett vackert band för upphängning.

Mr Mrs Stol
Stolar märkta med ”Mr” och ”Mrs”

10. Ståbord med det lilla extra

Många uthyrningsfirmor erbjuder ståbord med en ”strumpa” som träs på. Absolut smidigt och funktionellt, men kanske inte det mest estetiskt tilltalande. Dekorera ståborden med ett lösare tyg och fäst en grön slinga på mitten istället, för ett mer romantiskt intryck och en miljö värdig brudskålen!

Ståbord Grönt
Ståbord med grön dekoration