Mode & Skönhet

Vilken förlovningsring är trendig 2017?

Vilken förlovningsring skall man egentligen bära år 2017 för att hänga med i trenderna? Och måste man hänga med i trenderna även när det kommer till val av förlovningsring? Vi har svaret. 

Vilken Förlovningsring är Trendig 2017?

Vilken förlovningsring skall man egentligen bära år 2017 för att hänga med i trenderna? Och måste man hänga med i trenderna även när det kommer till val av förlovningsring? Vi har svaret. 

Förlovningsringens betydelse
Förlovningsring har burits sedan en lång tid tillbaka. Det var faktiskt redan under romarriket som man började bära ringar som ett bevis på att man trolovat sig med varandra. Ringens utformning är ett tecken på en evighet, att kärleken alltid skall flöda som i en rund ring. Förr var det vanligt att man hade en ring till förlovningen och att man sedan bytte ut denna vid vigseln. Men nuförtiden är det vanligt att man istället fyller på så att man bär två ringar istället för en. Valet av förlovningsring har självklart sina traditioner men olika trender tar över mer och mer även inom detta. Det är viktigt att man först och främst väljer en ring som passar en själv och ens vardag snarare än att följa trender. Men vi anser också att det alltid är kul att se vad som står på agendan för det kommande året så nedan presenterar vi årets trender. 

Metall
Vilken metall man skall välja är kanske kategorin som är mest spridd rent trendmässigt. Detta på grund av att man oftast går efter sina egna önskemål gällande detta och det beror främst på vilken metall man har på andra smycken som spelar roll här. Något som vi däremot kan konstatera är att man om man söker efter en ring med en metall som liknar vitguld utseendemässigt så tenderar man att välja platina. Att välja platina framför en metall som exempelvis vitguld har många fördelar. Platina är en underhållsfri metall med en lyxig tyngd och otroligt hållbar då det är en relativt sett hårdare metall. Platina har ett något högre pris än vitguld men å andra sidan så behöver man lämna in en ring i vitguld för rodiering med jämna mellanrum och även ha större uppsikt över klorna som är mer utsatta än i en platinaring. På grund av alla fördelarna med denna metall så märker vi en tydlig trend i att välja den som är bäst i längden, alltså platina.

Men även gulguld, roséguld och palladium är populära metaller att välja. Tänk på att ifall ni vill ha en ring infattad med diamanter i gulguld så rekommenderar vi att ha själva infattningen i platina. Eftersom att gulguld är en väldigt mjuk metall så är det av hållbarhetsskäl klokt att ha infattningen i den hårdare metallen platina.

Ringdesign
Med tanke på globaliseringen så tar vi hela tiden efter andra länders seder och traditioner och främst har vi en förmåga att ta efter det där stora landet västerut. Att stora diamanter och även många diamanter på ringarna är populärt i USA är sedan gammalt. Men faktum är att ju större desto bättre nu börjar bli mer och mer populärt och omtalat även i Sverige. Större diamanter blir mer vanligt och så även designer med fler småstenar infattade. Haloringar har verkligen vuxit sig starkare på marknaden och vi ser en ökad trend i detta efter att i många år ha sett detta på den röda mattan i Hollywood. 

Överlag är ringar med flera stenar trendiga. Så som sidostensringar som är som en enstensring men med stenar infattade på skenan på sidorna av mittdiamanten. Även ringar med diamanter infattade längs med hela skenan, så kallade alliansringar, är vanliga. Så även flerstensringar som är som det låter, alltså en ring med flera större stenar infattade. Det är vanligt att det är en större sten i mitten och två mindre vid sidorna om denne exempelvis. Vi kan helt enkelt se en växande trend av större samt fler stenar och det är egentligen bara fantasin, naturens lagar och ens budget som sätter stopp för vad som är möjligt att tillverka i dagsläget. 

Men det alltid klassiska valet av en enkel solitärring är självklart alltid ett bra och tidlöst val. Särskilt för er som söker efter något mer diskret och efter en ring som sällan är i vägen. Något som vi dock märker av och som vi redan nu sett mer av är överlag större stenar. Som tidigare nämnt så spelar Caratvikten en större roll än någonsin. Det blir vanligare att gå ned något steg i färg och istället gå upp i Caratvikt för att hålla sig inom sin eventuella budget. Kanske beror detta på de stora stenarna som florerar på kändisars och andra influencers fingrar. 

Form
Då det blir mer och mer vanligt att välja en diamantring som förlovningsring överlag så blir det också mer välkommet att ta ut svängarna även inom detta. Vi ser en ökad efterfrågan av ovanliga former inom diamanterna. Rund är helt klart det vanligaste att välja, efter det kommer den princesslipade diamantformen. Men nuförtiden har man fått upp ögonen för andra former så som navett, radiant, asscher, cushion och emeraldslipade diamanter. Detta gör att man har en större möjlighet att sticka ut även inom denna världen. Något som är positivt med detta är att andra lite mer speciella slipningar, så kallade Fancy Cuts, ofta har ett lägre pris per Carat. Så här kan man alltså ha en möjlighet att gå upp i Carat men hålla sig inom samma budget. 

Tre ledord för trenderna för förlovningsringar 2017

CARAT
Caratviktens betydelse är större än någonsin och ju större desto bättre är verkligen ett uttryck som beskriver år 2017. Se på de Amerikanska förlovningsringarna så får man en ganska klar bild av vad som gäller ur en trendsynvinkel år 2017. 

DIAMANTRINGAR
Diamanter, diamanter och diamanter. Diamanter i alla dess former är modernt i år. Oavsett om det är sidostensringar, haloringar eller en diamantring infattad med en navettslipad diamant så är det diamanten som har den stora betydelsen år 2017. Kom också ihåg att det är välkommet att satsa på en ovanlig form.

LYX
Förutom stora diamanter som är en lyx så ser vi som sagt en ökad trend i att satsa även på metallen. Att välja en ring i Platina istället för Vitguld har aldrig varit mer populärt än vad det är nu.

Powered by Labrador CMS