Du är här Startsida / Mode & Skönhet / Experten: Så lyckas du med brudsminkningen
Brudsminkning

Experten: Så lyckas du med brudsminkningen

Publicerad den augusti 21, 2019

Kan man fixa brudsminkningen på egen hand? Visst kan man det! Makeupartisten och bloggaren Helen Torsgården ger dig bästa tipsen.

Helen Torsgården har sminkat många brudar under sin yrkeskarriär.
– Det är en speciell känsla, säger Helen. Man blir pirrig i hela kroppen. Jag älskar att sminka brudar, att vara en del i den dagen. Självklart är det också nervöst. Det är ändå en av de mest speciella dagarna i livet och man vill ju att bruden ska bli nöjd. Därför möter jag alltid upp henne några veckor innan och testar ut en makeup så att hon känner sig säker och vacker.

Som diplomerad makeupartist gillar Helen Torsgården att inspirera och hjälpa andra. Hon har precis börjat blogga hos Veckorevyn.com och i bloggen är det hundra procent skönhet som gäller. Här får du Helens bästa tips för att lyckas med brudsminkningen.

Vad ska man tänka på om man väljer att göra brudsminkningen själv?
– På bröllopsadagen är det viktigt att fortfarande se ut som sig själv. Förstärk bara din naturliga skönhet och gör inget överdrivet. Använd färger som passar till din hudton och få det att se naturligt ut. Och använd vattenfast mascara!

Vilket är det vanligaste misstaget?
– Det är nog att man valt fel foundation, menar Helen. Då och då kan man se en färgskillnad mellan ansikte och hals. En foundation ska bara jämna ut hudtonen, och inte ge någon färg. Därför är det bäst att välja en färg som går ton i ton med din egen färg.

Hur mycket ska man öva sig innan?
– Träna varje dag tills du känner dig helt säker! Då blir detta inget stressmoment under dagen och du vet att det kommer bli bra.

Vad ska man tänka på när det gäller färger?
– Om du har en kall hudton, använd kalla färger som rosa nyanser och kalla bruna färger. Om du har en varm hudton använd toner som går åt orange. Till ögonen så ska du skippa glitter, men skuggor med lite glans funkar bra och ger sminkningen en lyxig känsla. På läpparna är det finast att ha en färg som är naturlig och bara förstärker din egen läppfärg.

Vilket är ditt bästa tips för det lilla extra?
– Gör något som du inte brukar. Till exempel en eyeliner eller använd lösfransar.

Om du applicerar sminket i rätt ordning får du ett bättre resultat som varar längre. Se steg för steg i videon!