Mode & Skönhet

Prinsessornas vigselringar - så mycket kostar de

Prinsessornas Vigselringar Så Mycket Kostar De

Kronprinsessan Victorias vigselring
Bredvid sin förlovningsring som är en klassisk solitärring i platina bär Kronprinsessan en alliansring. Bild nr 1. Alliansringen är precis som förlovningsringen tillverkad i platina, det den mest exklusiva metallen man kan göra.

En alliansring symboliserar evigheten och det eviga bandet mellan två personer. Ursprungligen var den vanlig vid jubileum men har blivit allt vanligare som både vigsel- samt förlovningsring.

Diamanterna i ringen är på ungefär 0.10 carat styck och då ringen är i helallians uppgår den totala caratvikten på samtliga diamanter till runt 2.5 – 3.00 carat.

Diamanternas kvalité är en obesvarad fråga och omöjlig att avgöra på enbart bild men en kvalificerad gissning är att de är F-G (Top Wesseslton/VS). De är infattade i en säker kloinfattning som är vanligare bland alliansringar med större diamanter som denna för att hålla diamanterna på plats.

Priset för denna typ av ring ligger omkring 100 000kr.

Prinsessan Madeleines vigselring
Som förlovningsring har hon en typiskt amerikansk solitärring med sidodiamanter. Bild nr 2. Denna har hon precis som storasyster valt att matcha med en alliansring med diamanterna som löper längs med hela skena. Diamanterna är uppskattningsvis på 0.02-0.03 Carat styck vilket gör att den totalt sett bör uppgå till ungefär 1 Carat.

Ringen är garanterat tillverkad i platina då den är inhandlad av herr Chris O’Neill hos något av de amerikanska juvelerarhusen precis som förlovningsringen.

Att döma av bilderna är diamanterna infattade med små små klor så kallad fadeninfattning. Ringen kostar omkring 30 000kr och uppåt men går att få hos VANBRUUN för ungefär 16 000kr.

Blivande Sofia Hellqvists vigselring?
Sofia har ju som bekant inte gift sig ännu men skall inom kort göra så med prins Carl Philip. Hon har redan idag en förlovningsring, en Haloring i platina med dubbla skenor så istället kan vi spekulera i vad för vigselring hon kommer att ha?

Gissningsvis blir det en alliansring med lika stora diamanter som hennes haloring har. Denna typ av ring bär båda hennes svägerskor Victoria och Madeleine där Madeleines ring med mindre diamanter antagligen blir den väg som Sofia kommer att gå.

Ringen kommer antagligen inte kunna ligga helt dikt an eller så gör man en specialdesignad ring som buktar utåt för att detta skall bli möjligt.

Diamanterna bör hålla samma kvalité och storlek, tillsammans så kommer en alliansring ihop med hennes haloring att ge intrycket av att hon har 3 diamantband.

Det finns även en möjlighet att hon väljer en helt annan typ av alliansring, kanske en med större diamanter, en annan typ av infattning eller annan form på diamanterna.

Eftersom ryktet säger att det var W.A. Bohlin som fick äran att göra förlovningsringen är det ingen högoddsare att även de får äran att tillverka vigselringen.

Vad kommer den att kosta? Har vi gissat rätt så omkring 25-40 000kr. Bild nr 3 illustrerar den look vi antagligen kommer att se lördag den 13e juni på Sofias finger!

Du kan läsa mer om prinsessornas förlovningsringar hos VANBRUUN här —>

Powered by Labrador CMS