Mode & Skönhet

Cartier slår upp dörrarna i Stockholm

Nu öppnar juveleraren Cartier upp dörrarna till sin allra första Skandinaviska butik på Smålandsgatan 10 i Stockholm. Butiksöppningen sker under överinseende av Bruno Carraz, Managing Director för Cartier Benelux och Skandinavien.

Cartier Pieces

Cartier har alltid präglats av en nyfikenhet och öppenhet för världen och Sverige blev ett naturligt nästa steg för oss då vi delar värderingar såväl som  en förkärlek för elegant och ren design. Vi har nu glädjen att kunna visa upp våra skapelser och dela vårt arv och kreativitet med Stockholm”, säger Bruno Carraz, Managing Director för Benelux och Skandinavien.

Om butiken

Cartier Stockholm

Butiken genomsyras av en tydligt skandinavisk anda med eleganta design och materialval som anspelar till svensk kultur. Ett tongivande inslag i butiken är en specialtillverkad panelvägg i trärelief med den ikoniska Cartier-pantern som vakar över Stockholm. Inredningen i butiken väver samman Cartiers ikoniska designuttryck  med klassiska skandinaviska inslag, resultatet är ett harmoniskt samspel mellan två världar i perfekt balans.

Den blå färgen för tankarna till sjöar och hav och kontrasteras av eleganta träinslag. Med ljusa ekpaneler på väggarna, en central och intim salong, ett bibliotek och en mängd inredningsdetaljer knyts de två världarna samman.

Cartier Stockholm

Diamantrummet är inrett i vitt trä med en matta och väggtapet i beigea toner som gör att diamanterna kommer till sin fulla rätt. Atmosfären är både intim och sofistikerad med många av Cartiers signum: pantern vid ingången och Côtes de Genève-dekoren i klocksalongerna. Som en sista touche har Cartier skapat en exklusiv mötesplats där kunderna kan ta en kopp kaffe och uppleva Cartiers välkomnande atmosfär som understryks av den mjuka belysningen, kombinationen av material samt dekorativa detaljer.

Cartier Stockholm

Om Cartier

Cartier Stockholm

År 1847 övertar Louis-François Cartier (1819-1904) sin juvelerarmästare Adolphe Picards smyckesverkstad på 29 rue Montorgueil i Paris, detta blir startskottet till en dynasti av juvelerare fortfarande helt unik. Den oerhört kultiverade familjen Cartier hyser stor respekt för tradition och drivs samtidigt av en omättlig nyfikenhet och kunskapstörst. Louis-François studerar orientaliska språk och hans barnbarn Louis, Pierre och Jacques skapar två generationer senare enastående bibliotek fyllda av konsthistoriska verk från alla kontinenter och epoker. Under nittonhundratalets första hälft lägger de tre bröderna grunden för det som senare ska bli juvelerarhuset Cartier.

Juste un Clou, Love bracelet och Tank – tre av Cartiers mest ikoniska design som finns i mängder av utföranden.
Powered by Labrador CMS