Du är här Startsida / Mode & Skönhet / 10 annorlunda bröllopssmycken
10 Annorlunda Bröllopssmycken

10 annorlunda bröllopssmycken

Publicerad den februari 13, 2018

Är du på jakt efter de perfekta smyckena till din stora dag? Vi har valt ut 10 favoriter som passar både den traditionella bruden, och den som vågar ta ut svängarna lite! 

Bröllopssmycken kan vara knepigt. De ska passa både ringen, klänningen och stylingen i övrigt, och samtidigt få dig att känna dig som ditt vackraste jag. Så, pärlor, strass eller vintage – vad väljer du?  

1. ”Något blått…”

Enligt traditionen ska bruden bära något blått på bröllopsdagen. Varför inte låta örhängena göra jobbet? 1950 kr, Caroline Svedbom.

SeleneEarrings_RB-XL-600x600

2. Tie the knot!

På engelska brukar man säga att man ”tie the knot”, alltså ”knyter knuten” när man gifter sig. Vad passar då bättre än armbandet ”Knot” från Sophie by Sophie? Finns här för 2300 kr.

knot

3. Miminalistisk strass

Ett par vackra strasspjäser är både festligt och klassiskt. Dessa i en minimalistisk tappning känns både lätta och sofistikerade. 795 kr, Lily and Rose.

belle (kopia)

4. Kvinnligt

Låt smyckena tala för sig själva genom det klassiska kvinnotecknet. Är ni två kvinnor som gifter er passar dessa från Monki dessutom extra bra! 150 kr kostar de, och köps här.

monki

5. Från botten av mitt hjärta

Att ha ett hjärta om halsen på sin bröllopsdag känns närmast som en självklarhet. Detta anatomiska hjärta från Bjørg symboliserar sann, evig kärlek och lycka. Latinska orden ”ab imo pectore” som är graverade på halsbandet betyder ”från botten av mitt hjärta” – kan det bli mer romantiskt? Ca 1190 kr, Bjørg.

heart

6. Rosé, s’il vous plaite! 

Roséguld har varit en stor trend de senaste åren, som fortfarande håller i sig. Om varken silver eller guld känns rätt på bröllopsdagen – satsa på rosé! 495 kr, Lily and Rose

rose (kopia)

7. R(y)uggigt snyggt!

Bröllopsklänningar med djup ryggurringning är något vi fortfarande ser mycket av. Ett vackert sätt att accentuera det vackra ryggpartiet ännu mer är att bära ett smycke som hänger ner längst med ryggen. Fantastiskt fint och unikt! Ett ”vanligt” halsband funkar perfekt, se bara till att det inte är ett lås som kommer att synas i fram. 

rygghalsband

8. Pärlset

Ett klassiskt pärlset är som gjort för att pryda en brud. Dessa med strass och en gulare ton för tankarna till 20-talet. 499 kr, Safira.se

set

9. Dekorerad midja

Bär du en enklare bröllopsklänning är det kul att sätta sin egen prägel på den med hjälp av ett blingat skärp. Ett tips är att kolla nätbutiker och second hand istället för brudbutikernas egna som ofta kostar mer än de behöver göra. Ca 265 kr, Asos

skärp

10. Tagen!

Inte för att någon tvekar på om du är singel eller inte, men en ring med ordet ”taken” är ett kul komplement till vigselringen… eller kanske till och med en alternativ vigselring till er som vill ha något annorlunda på vänster ringfinger? Finns att köpa på Nathalie Schuterman

taken