Mat

Kenya

Allt du behöver veta om Kenya.

Kenya

Allt du behöver veta om Kenya.

Fakta:
Kenya är kontrasternas land och ligger i hjärtat av safariområdet med det mest variationsrika utbudet av djurliv i hela Afrika. Kenya sträcker sig från sandöknarna i norr till Indiska oceanens klarblå vatten i öster, från Victoriasjöns stränder i väst till Mount Kenyas snöklädda toppar. Kenyas kust är berömd för sina palmkantade kilometerlånga sandstränder och för sina korallrev. Från gamla Mombasa, som är Kenyas viktigaste hamnstad, går en järnväg upp till Nairobi på höglandet. Stränderna söder om Mombasa brukar kallas ”södra kusten” och vikarna och bukterna norr om staden benämnes ”norra kusten”. Här ligger semesterhotellen som attraherar besökare från när och fjärran.

Invånare: Drygt 30 miljoner.
Huvudstad: Nairobi
Språk: engelska, swahili och lokala språk.
Klimat: Fastän Kenya ligger mitt på ekvatorn är klimatet hälsosamt och behagligt med mycket sol året om. Under perioden april-maj regnar det ofta. Juli-augusti är vissa områden ganska molniga, dock utan regn. Vid kusten kännetecknas den korta regnperioden i november av morgonskurar. En stor del av Kenya ligger på över 1300 m höjd och där har man varma dagar och ofta kyliga nätter. Text och bild: Afro-Caribbean travel.
Valuta: Kenya shilling (KSh)
Pengar och kostnad: I städer som Nairobi sker många stölder, det är alltså inte utan anledning som staden fått smeknamnet Nairobbery. För ökad säkerhet bör man åka under ordnade förhållanden i konvojer med andra och lämna dyrbara smycken hemma.
Budget middag: US$3-7
Medium middag: US$8-15
Lyx middag: US$16-30
Budget boende: US$4-9
Medelklass hotel: US$10-34
Lyx hotell: US$35-400

Powered by Labrador CMS