Du är här Startsida / Inspiration / Yoga + Cava = sant! Få det bästa av två världar på möhippan
Yogacava

Yoga + Cava = sant! Få det bästa av två världar på möhippan

Publicerad den januari 7, 2019

Receptet på den perfekta möhippan är förvisso svårt att speca ned, eftersom alla har olika preferenser. Vissa vill ha en lugn weekend på ett lyxigt spa, medan andra föredrar en fartfylld helg i en storstad. Det finns dock vissa komponenter som brukar vara återkommande på möhippe-agendan; nr. 1. Någon form av fysisk aktivitet, och nr. 2. Bubbel! 

Just denna kombination går nu att få hos Yoga/Cava, som är precis vad det heter: Yoga tillsammans med ett glas Cava. Vi tog en pratsund med grundarna till detta härliga koncept!

Hej Sofia och Isabel, grundarna av Yoga/Cava! Vilka är ni och vad har ni för bakgrund?

Vi som är Yoga/Cava-duon består av bästa vännerna Sofia Edgren – journalist och yogini, och Isabel Hillborg – terapeut. Sofia är bredvid sin journalistkarriär även hängiven yoga- och surffantast och har precis skrivit en bok om surfkulturen. Isabel är grundutbildad terapeut med en bakgrund inom teatervärlden som manusskribent och regissör.
Yogacava2
.

Att yoga och dricka Cava är ju en riktigt trevlig kombo. Hur uppkom idén till Yoga/Cava?

Vi hade länge skojat om att vi levde så dubbla liv – ena dagen ”hard core-renlevnad” med vetegrässhots och yoga, och andra dagen gala och glamour med ostron och lite för många glas bubbel. Vi började hashtagga våra instagrambilder med yoga/cava för att visa på dubbelheten men också balansen mellan dessa två liv, som vi egentligen tyckte var en väldigt eftersträvansvärd och balanserad kombination. Vi började prata om hur vi länge slagits av hur yogavärlden ofta känns väldigt sträng och stereotyp, medan vi själva känner att vi inte vill välja antingen det ena eller det andra när vi kan få och behöver både det sunda och det dekadenta. Det viktigaste är att hitta en balans i detta livets njutningar, och göra livet lite mer ”yogacaviskt” helt enkelt! Eftersom vi båda gillar yoga och att gå ut och ta ett glas cava (eller två), och går all in på djupa samtal om stort och smått tänkte vi; varför inte slå ihop de här goda tingen till ett inspirerande koncept? Och Yoga/Cava var fött!

Hur går ett Yoga/Cava-event till?

Eventet inleds med att Sofia kör ett flowigt och avslappnande 40-minuters yogapass. Därefter inleds en kort Vipassana (en meditationsteknik som innebär tystnad) medan deltagarna hämtar en framdukad energiboostande frukost. Vi serverar ett glas Cava och tar plats i ring på våra yogamattor. Där presenterar Isabel dagens samtalsämne, som varierar och kan skräddarsys enligt önskemål, och ett samtal i gruppen tar vid. Efter 45 minuter avrundar vi samtalet, förhoppningsvis lite klokare, men framförallt inspirerade. Upplägget är tänkt så att vi i yogan släpper det som snurrar i skallen och landar i våra kroppar. Mentalt renade kan vi sedan lättare öppna upp för ett förtroligt babbel – med bubbel.

Fantastiskt! Hur bokar man in sig på ett pass?

Vi har ingen egen studio eller schemalagda event där man kan boka in sig. Däremot anordnar vi events med jämna mellanrum, på olika platser i Stockholm på ställen vi samarbetar med, som exempelvis kreativa mötesplatser, konsthallar och hotell. Inför kommande events annonserar vi på vårt instagramkonto @yogacava. Det går också bra att kontakta oss för privata events – för till exempel möhippor, vilket blivit en stor succé! Då skräddarsyr vi eventet enligt era önskemål.
Maila yogacava@gmail.com för mer information om konceptet!