Du är här Startsida / Inspiration / Möhippa – 5 lekar som gör succé
Mohippa Topp

Möhippa – 5 lekar som gör succé

Publicerad den september 24, 2019

Att det kan vara nog med jobb att planera en möhippa för sin allra närmsta vän, det är vi nog en del som känner igen sig i. Du ska dessutom tänka ut bra och minnesvärda aktiviteter som gärna får vara kreativa under dagen/kvällen/helgen. Så, här kommer en lista på 5 kreativa och roliga lekar som är klockrena för en grym möhippa!

 

1. Använd er av sociala medier

Användning av sociala medier kan ge er en bra bildbank med mycket roliga och spontana miner, skratt och blir definitivt en rolig spridning för andra nära och kära att följa även om dem inte kan närvara på plats på självaste hippan.

 

2. 15-sekunders leken

Denna lek är perfekt att värma upp med under en lunch eller mingel för att alla ska få chansen att lära känna varandra. Det går till så att alla samlas i en ring och bruden ska under 15 korta sekunder presentera var och en av er på möhippan genom ett minne, hur ni träffades första gången eller något liknande. Att tänka på är att 15 sekunder går väldigt snabbt och det lockar garanterat fram mycket skratt och ett och annat skrik.

 

3. Ligga, gifta, döda

En populär lek som alla kan delta i! Här ska man välja ut lite olika kategorier så som skådespelare, politiker och idrottare. Välj ut tre personer ur varje kategori. Skriv sedan ner dem på något fint papper. Bruden ska nu välja ut vilken person i varje kategori som hon helst skulle vilja ligga med, gifta sig med eller faktiskt döda. Medans bruden gör sina val ska ni andra deltagare nu gissa hur ni tror att bruden kommer att välja. Sedan går ni igenom alla resultat tillsammans och bruden får motivera sina val.

LÄS ÄVEN: Möhippa

4. Musikquiz med en twist

Musikquiz slår sällan fel! Be alla deltagare att skicka in en låt som de förknippar med bruden. De valda låtarna använder ni sedan till att skapa ett quiz där brudens uppgift blir att gissa vem som valt låten och även beskriva en händelse som symboliserar den valda låten.

 

5. Minnesleken

Be alla ta med sig en varsin present till bruden som på något vis påminner henne om en speciell händelse. Viktigt att bruden inte får veta vem som gett vilken present, utan ska försöka lista ut vilken händelse som symboliserar presenten.

LÄS ÄVEN: 26 tips för en lyckad möhippa

Dela, dela, dela alla minnesvärda händelser från möhippan på Instagram! I videon nedan ser du 6 captions till Instagram som är perfekta för möhippan.