Du är här Startsida / Inspiration / Meghan Markle – En modern prinsessa

Annons

Meghan Markle En Modern Prinsessa

Meghan Markle – En modern prinsessa

Publicerad den april 25, 2018

Bild: Tim Rooke/REX/IBL bildbyrå

I maj gifter sig prins Harry av England med Suits-stjärnan, Meghan Markle. Vi kommer att med stor spänning följa bröllopet och redan nu tar vi en titt på Englands nyaste kunglighet.

Eftersom våra svenska kungabarn är tryggt gifta och är i full gång med familjebildning, får vi istället höja blickarna mot England för kunglig bröllopsyra och glamour. Och det är spännande att följa denna uppmärksammade kärlekssaga. Under ett helt år har vi kunnat läsa om när Harry mötte Meghan! För det är inte ofta som en skådespelerska gifter in sig i ett kungahus och aldrig förr har det hänt i det brittiska. I engelsk press förekommer ofta ordet ”unprecedented” som på svenska ungefär betyder ”utan motstycke”. Det är mycket med det här blivande prinsparet som är just ”unprecedented”. Som att den blivande bruden spelat advokat i en Hollywood-serie och dessutom varit gift en gång tidigare i livet. Men tiderna ändras och tur är det!

Även influenser har den nya prinsessan varit som så många andra kvinnor i hennes generation. Numera är Meghans sajt the Tig nedstängd och ett tag hade hon över en miljon följare på Instagram. De som kände till Meghan pre-Harry kunde läsa om matupplevelser och exklusiva resor, alltid tillsammans med lika snygga vänner som henne själv. Mer modernt än så här kan det väl knappast bli? Och visst kommer hon kunna dra nytta av de sociala mediakunskaperna i sitt nya liv.

Så klart är vi nyfikna på bröllopsklänningen och spekulationerna går vilda just nu i London. Vem är den lyckliga som fått designa denna klänning som kommer att bli ikonisk och en förebild för framtida brudar? Det finns något elegant enkelt över Meghan som gör att man gärna tror att hennes brudklänning kommer att vara just enkel men bedövande fashionabel och moderiktig. Och en tiara med briljanter ur den brittiska kungafamiljens skattkistor finns säkert redan färdigställd och klar. Resultatet kommer att bli utsökt. Det kan vi vara säkra på.

Det är en modern prinsessa som England får. Eller hertiginna, eftersom det bara är de kvinnor som är födda in i det brittiska kungahuset som kan titulera sig prinsessa. Meghan beskrivs i amerikansk press som en självständig person som med sitt mjuka och stilfulla sätt skapat ett eget varumärke och sin egen historia. En historia som började i en förort till Los Angeles, som fortsatte i Toronto för inspelning av Suits, och för att fortsätta i Windsor Castle den nittonde maj. Efter det ligger framtiden öppen för ett modernt prinspar av sin tid.

Meghan verkar befinna sig ljusår från prinsessan Dianas skörhet och bekräftelsebehov. Hon blir en kunglighet som lär stå på sina egna ben, oavsett vad livet erbjuder henne i form av utmaningar och stormar. Det går att se redan nu att Harry och hans blivande fru kommer få ett spännande liv tillsammans.

Text: Anna Östberg, frilansjournalist

Läs mer om Anna på Instagram: anna_ostberg_journalist eller på hennes hemsida.

Anna_Östberg

Lär dig mer om Meghan i videoklippet nedan:

Annons

Annons