Du är här Startsida / Inspiration / Experten svarar: Det här gör en bröllopskoordinator
Bröllopskoordinator

Experten svarar: Det här gör en bröllopskoordinator

Publicerad den juni 29, 2018

Fotograf huvudbild: Malin Norlén

I Bröllopstorgets nya expertprojekt kommer ni att få ta del av expertishjälp inom flera områden som rör bröllop. Den första experten vi fått hjälp av är Jacqueline Rova, som just nu håller på att utbilda sig till bröllopskoordinator. Vi började med att be Jacqueline förklara vad det är en bröllopskoordinator faktiskt gör, och varför det kan vara fördelaktigt att ha en koordinator till sitt bröllop.

Fråga: Vad exakt gör en bröllopskoordinator och vad är fördelarna med att ha en koordinator till sitt bröllop?

Svar från Jacqueline Rova: 

Att anlita en bröllopskoordinator gör att brudparet får exat den hjälp de behöver för att deras bröllopsdag ska bli precis så bra som de önskar. Istället för att stressa och göra allt själv finns en bröllopskoordinator där och undersöker, planerar och verkställer – så att ni slipper huvudvärk och stress och istället kan njuta av att planera bröllopet.

En bröllopskoordinator kan hjälpa till från början av bröllopsplaneringen hela vägen fram till den stora dagen, samt även på själva bröllopsdagen om brudparet så önskar. En del väljer dock att bara ta hjälp av koordinatorn i början av planeringen så att de får de verktyg och tips som behövs, för att sedan göra resten själva. Som bröllopskoordinator hjälper man helt enkelt bröllopsparet att få sitt drömbröllop. Man styr upp så att allt bokas och planeras i god tid samt ger tips på olika leverantörer som passar utifrån bröllopsparets önskan.

Så går det till 

Det går oftast till så att allt börjar med ett kostnadsfritt möte där bröllopsparet berättar kort om när bröllopet. Var det ska vara någonstans, hur många gäster som är inbjudna, om det ska pågå över flera dagar, vad paret vill planera själva samt vad de vill ha hjälp med av koordinatorn.

Efter första mötet bokar man in en bröllopskonsultation som tar ca 2 timmar. Då har bröllopskoordinatorn förberett material och ett bröllopskoncept utifrån vad bröllopsparet svarat på tidigare frågor. Man går igenom en prioriteringslista, budgetlistor, checklistor med mera. Nu lägger man även upp en plan med bröllopsparet på hur de vill gå tillväga, och specificerar exakt vad brudparet vill göra själva och/om vad de vill ha hjälp med av koordinatorn fram till bröllopsdagen.

Vill brudparet ha mer hjälp bokas ytterligare ett möte in där man förhandla priser, ser till att allt planeras i ordning och att allt ligger rätt i tiden. Allt för att bröllopsparet ska kunna planera i lugn och ro.

Att anlita en bröllopskoordinator handlar inte alls om att man anställer någon som får bestämma hur bröllopet ska vara eller se ut – utan att man får en hjälpande hand och ett bollplank att bolla olika idéer och tankar mot.

 

Har du fler frågor om hur en bröllopskoordinator arbetar eller andra frågor kring bröllopsplanering? Kontakta då gärna Jacqueline!

E-mail: Jacqueline.Rova@hotmail.se

Telefon: 0709 223 005

Instagram: allaboutlove_weddinplanner

Jacqueline Rova utbildar sig till bröllopskoordinator hos Great Weddings Academy.

”Kärlek är till för att firas och med ögat för det lilla extra vill jag hjälpa er att planera så att ni får era drömmars bröllop”.