Du är här Startsida / Inspiration / Dags för vigsel i Gröna Lunds berg- och dalbana Jetline

Dags för vigsel i Gröna Lunds berg- och dalbana Jetline

Publicerad den juni 29, 2018

På lördag den 16 juni kl. 11.00 är en historisk dag på nöjesparken Gröna Lund. Då sker nämligen tidernas första bröllop i den klassiska berg- och dalbanan Jetline. Paret kommer att på 30 meters höjd säga ”ja” till varandra, för att sedan avnjuta en bröllopslunch på restaurang Terrassen signerad kändiskocken Jonas Dahlbom.

Så vilka är de lyckliga tu?

Susanne Karlsson och Tobias Lundqvist från Tullinge söder om Stockholm träffades för första gången på Gröna Lund för 25 år sedan, och på lördag skriver de historia som det första paret någonsin att gifta sig i Jetline.

Gröna Lund firar i år 135 år, och firandet går i kärlekens tecken. Nöjesparken är nämligen byggd på en sann kärlekshistoria, där barnen från två konkurrerande nöjesfält träffades och blev kära mot alla odds. Tillsammans drev de sedan Gröna Lund. Tidigare i år utlyste ”Grönan” en tävling där ett par skulle få chansen att gifta sig högst upp i Jetline. På lördag är det alltså dags!

Susannes och Tobias närmaste släkt och vänner åker med dem upp till 30 meters höjd, i vagnarna längre bak i tåget. När tåget når toppen väntar en vigselförrättare på att viga paret. När de väl sagt det magiska ordet till varandra drar berg- och dalbanan igång, och de bjuds på en hisnande nedförsbacke som nygifta.

Vad bättre metafor för ett äktenskap? Toppar och dalar, upp och ner som en berg- och dalbana.

Stort grattis säger vi till Susanne och Tobias!