Du är här Startsida / Inspiration / Carin da Silva: ”Vi var ganska avslappnade med planeringen”
Da Silva Brollopstorget

Carin da Silva: ”Vi var ganska avslappnade med planeringen”

Publicerad den april 15, 2021

I podden Drömbröllop med Johanna Kajson och gäster berättar Carin da Silva om att skippa ”gudasnacket” under vigseln och hur hon lyckades hålla lugnet hela dagen trots kaoset med både brudbuketten och sminkösen.

Carin da Silva är bloggare, programledare och dansare. Hon slog igenom i Let’s Dance och driver idag ett stort Instagram-konto med hög igenkänning från mammalivet och podden Mammasanningar.

Tips! Här kan du lyssna på hela säsong 4 av podden Drömbröllop!

Frieriet på stranden i Portugal

Carin berättar att hon jobbade på en träningsresa i Portugal och undervisade dans, hon var ledig en dag och hade Niklas med sig. De åkte runt lite och stannade vid en röd strand med jättehöga sandberg, hade lite picknick och så plötsligt går Niklas ner på knä.

– Jag tänkte shit, det är nu det händer, berättar Carin i podden och berättar vidare.

 – Några månader innan hade Niklas frågat: ”Om vi skulle gifta oss någon dag i framtiden, skulle du vilja ha rött eller vitt guld då?”. Så det kom inte som en blixt från klar himmel, men jag förstod inte att det skulle ske där och då. Han hade haft med sig ringen lite överallt för att vänta in det rätta tillfället.

Carins pappa är från Portugal så Niklas hade ringt honom för att kolla läget och för att få tips på ett bra och vackert ställe.
– Lite old fashion som jag gillar, säger Carin.

”Jag testade en klänning och det var den som jag sen hade på mitt bröllop”

Carin började titta på bröllopsklänningar redan en månad efter förlovningen.

– Jag är ju van att klä upp mig, i och med Lets Dance och alla danstävlingar jag gjort. Jag är liksom van att ha långklänning på mig så jag var rädd att jag inte skulle känna mig speciell när jag tog på mig en bröllopsklänning, berättar Carin i podden.

Carin testade en klänning och det var sedan den som hon bar på bröllopet. Hon berättar att såhär 12 år senare fortfarande inte har sett någon annan klänning som hon känner att hon skulle velat haft istället. Hon beskriver den själv som en ganska annorlunda men otroligt vacker, inte sockersöt och i sjöjungfru-modell med stora rosor på hela kjolen.

”Du kan ju hålla det där gudasnacket lite kort”

Kyrklig vigsel var självklart för både Carin och Niklas.

– Vi är inte särskilt troende men tillhör svenska kyrkan båda två. Vi ville ha ett kyrkligt bröllop för just miljön. Men sen så dagen innan när vi träffade prästen och pratade igenom hela ceremonin med henne så sa vi att du kan ju hålla det där ”gudasnacket” lite kort, säger Carin och berättar vidare:

– Vi hade en dansk präst, den prästen som vanligtvis var i den kyrkan hade semester så vi förstod ju inte så mycket av vad hon sa. Men vi tror att vi är gifta berättar Carin och skrattar.

Ingen prestige i någonting

De hade inte varit på så många bröllop innan då dem var tidigt ute och gifte sig väldigt unga, Carin var 24 år.

– Jag är glad att vi inte hade den där mallen, för det blev precis som vi ville ha det. Om jag får säga det själv var vi ganska avslappnade med planeringen. Personalen frågade om hur vi ville att dem skulle vika servetterna och bordsdekorationer osv. Men vi svarade bara: ”Gör som ni vill så länge det ser fint ut”, så alla sådana detaljer släppte vi verkligen. Man behöver inte göra allt själv, vi tog spontan hjälp av gästerna att vika programmen strax innan vigseln, säger Carin och lägger till:

– Det var liksom ingen prestige i någonting som jag tycker att det kan vara nu. Det ska vara på ett speciellt sätt och man försöker bräcka varandra. Det är svensexor för tusentals kronor i Barcelona och allt sånt – vi firade vår kärlek!

Vill gifta sig igen

Carin berättar att de absolut vill gifta sig igen.

– När, var och hur det vet vi inte men någon gång då jävlar! Om vi hade gift oss idag tror jag helt ärligt det hade sett ganska likt ut, jag är så nöjd med vårt bröllop. Det är en av de bästa dagarna i mitt liv.

Vill du höra mer om Carins bröllopsdag, aktiviteterna som höll igång festen även under middagen och hur hon behöll lugnet trots kaoset med både blommorna och sminkösen? Då kan du lyssna på hela avsnittet här nedan!