Du är här Startsida / Inspiration / 8 smarta knep för att hålla nere bröllopskostnaderna

Annons

8 Smarta Knep För Att Hålla Nere Bröllopskostnaderna

8 smarta knep för att hålla nere bröllopskostnaderna

Publicerad den februari 27, 2018

Med kreativa idéer och några smarta tricks kan du få mycket för dina pengar och dessutom hålla nere kostnaderna så att du får plats med mer i din budget. Här är 8 tips på hur du sparar pengar!

1. Prioritera 

Bestäm två eller tre saker kring ert bröllop som verkligen ligger nära era hjärtan. Kanske är det ceremonin, maten och musiken? Det här blir sakerna som ni spenderar mest tid och pengar på. Det andra får tålas att prioriteras bort eller att ha en mindre budget. 

2. Låna saker

Om det finns saker du kan låna av andra så är det ett väldigt sätt för att spara pengar. Till exempel kan ni låna ljusstakar, bordsdukar, porslin eller stolar istället för att köpa nytt. Om du inte hittar det hos dina släktingar eller vänner är loppmarknader också ett bra sätt att hitta prisvärda bordsdekorationer!

3.  Brevpapper

Istället för att beställa dyra brevpappersmallar och inbjudningskort hos något företag finns det många fina att ladda ner gratis på nätet. Till exempel här!

4. Outlets, reor, second hand och utförsäljningar 

Många brudbutiker och brudklänningsdesigners erbjuder då och då utförsäljningar där du får riktigt bra rabatter på vackra klänningar! Andra bra sätt för att spara pengar just när det kommer till brudklänningen är att kolla upp vad som finns på outlets, second hand eller på rea. 

5.  Jämför priser

Det kanske låter enkelt och självklart men ändå glöms detta ofta. Jämför priserna noggrant – och fråga dig ”Vad ingår egentligen i paketet?” ”Får jag något extra?” ”Finns det några skillnader mellan paketen?” ”Är något av dem av högre kvalitet?” ”Vad är viktigast för mig?”. 

6. Ta med egen alkohol

Med många lokaler eller cateringfirmor ingår det ofta alkohol i paketpriset. Försök att förhandla dig till att du inte vill att detta ska ingå så att du kan köpa alkoholen själv – i den mängd och sort som passar din budget. 

7.   Blommor och dekoration

Blommor som inte är i säsong kommer att kosta mer pengar. Fråga en florist vilka blommor som är i säsong när ni gifter er och satsa på dem. 

Välj en eller två huvudblommor som du använder till borddukningen. Du behöver inte köpa jättemånga om du dukar bordet med andra fina element – exempel lyktor, kvistar, blad, ljusstakar. 

Överväg att använda samma blommor vid både ceremonin och som dekoration under måltiden eller kvällen fest.

8. Andra sätt att spara 

– I stället för att ha en fotograf under kvällen kan ni ha engångskameror placerade på borden som gästerna använder. 

– Ett fotobås behöver inte vara dyrt! Bygg upp som ett litet rum där ni har skapat en rolig vägg och placerat en polaroidkamera.

– Bröllopsförsäkring – det här är en extra kostnad men kan rädda er big time om någonting oförutsett händer. 

Annons

Annons