Du är här Startsida / Inspiration / 8 häftiga platser att besöka i Norge

Annons

8 Häftiga Platser Att Besöka I Norge

8 häftiga platser att besöka i Norge

Publicerad den juni 7, 2017

Du behöver inte åka till andra sidan jorden för att njuta av storslagen natur. Här är åtta platser i vårt grannland Norge som funkar för såväl bröllop som smekmånad. 

Preikestolen

Foto: IBL

Preikestolen har utsetts till en av världens mest spektakulära utsiktsplatser av både CNN och Lonely Planet. Klippan ligger 604 meter över Lysefjorden och själva platån är ungefär 25 gånger 25 meter stor. Vandringen dit är sex kilometer lång och tar ungefär fyra timmar, tur och retur.


Trolltunga

Foto: Alamy

Trolltunga är en av de mest spektakulära klipporna i Norge. Den populära turistattraktionen ligger cirka 1100 meter över havet och vyn är hissnande. Men för att komma dit krävs en ordentlig vandring – sammanlagt tar turen ungefär 10-12 timmar. Vandringen börjar i Skjeggedal och är totalt 23 kilometer lång.

Låtefossen

Foto: IBL

Låtefossen är förmodligen det mest kända vattenfallet i Norge och det ligger vid väg 13 i Odda, Hordaland. Det så kallade tvillingvattenfallet är 165 meter högt och består i själva verket av två vattenfall som sedan går ihop till ett. 

FORUM: ”Bröllopsresa till Norge i Oktober?”

Trollstigen

Foto: IBL

Den slingriga vägen Trollstigen är inte särskilt lång. Men vägen, som går från Geiranger till Romsdals täcker en yta av 100 kilometer. Vägen tar dig genom mäktig natur och visar upp en fantastisk utsikt, branta sluttningar och höga vattenfall. 

Galdhøpiggen

Foto: IBL

Med sina 2469 meter över havet är Galdhøpiggen Norges, och Skandinaviens, högsta berg. Vandringen till toppen är inte lika utmanande som man kan tro. Från Juvaashytta, en turiststuga med boende och logi, är det bara fem kilometer till toppen men eftersom man måste korsa en glaciär tar det ändå tre timmar. 

FORUM: ”Gifta sig i Norge?”

Geirangerfjorden

Foto: IBL

Den djupblå UNESCO-skyddade Geirangerfjorden är omgiven av snötäckta bergstoppar, vilda vattenfall och frodig växtlighet. För naturälskare har Geirangerfjorden mycket att erbjuda – sightseeing, vandringar i fantastiska omgivningar, fiske, cykling och kajak.

Lofoten

Foto: IBL

Lofoten är känt för utmärkt fiske och spektakulära naturattraktioner som norrsken och midnattssol. På grund av den varma Gulfströmmen har Lofoten ett mycket mildare klimat än andra delar av världen i samma breddgrad. 

Kjeragbolten

Foto: Alamy

Kjerag är ett berg i Forsand, Rogaland som är ungefär 1100 meter högt. De flesta nöjer sig med att njuta av Lysefjordens utsikt från själva bergsplatån, men allt fler vill också fotograferas på Kjeragbolten – en rund sten som sitter fast i ett bergsbrott. 

Få det bästa från Bröllopstorget – följ oss på Facebook!

Annons

Annons