Du är här Startsida / Inspiration / Blommor till bröllopet – 5 tips för en budgetbukett
Brollopstorget Klanning

Blommor till bröllopet – 5 tips för en budgetbukett

Publicerad den april 19, 2021

Med lite fantasi och en hel del tålamod går det att få ihop en minst lika fin brudbukett själv, som om du skulle beställa från en florist. Om inte annat blir en egengjord bukett helt unik, och väldigt ”du”!

1. Odla blommor till buketten

Här gäller det såklart att börja i tid! Köp frön från de blommor du vill ha i buketten. En fröpåse kostar mellan 15 till 30 kr, så köp hellre någon påse för mycket. Håll tummarna för en bra skörd, och du kommer undan med en brudbukett för under 300 kronor!

2. Plocka egna ängsblommor

Finns det något vackrare än en bukett sommarblommor? Om du ska stå brud under sommarmånaderna tycker vi definitivt att du kan ha vilda ängsblommor i buketten! Komplettera med köpta snittblommor eller gröna blad från floristen för en fylligare känsla.

3. Använd tygblommor

Idag finns det otroligt fina tygblommor som ser väldigt verklighetstrogna ut. Förutom att det är billigare att skapa en bukett med tygblommor, så kan du dessutom njuta av den långt efter att bröllopet är över och använda dig av ”blommor” som det inte nödvändigtvis är säsong för.

4. Köp en färdig bukett från en florist

De stora kedjorna erbjuder färdigbundna buketter, i olika färgteman och konstellationer. Självklart kan du använda dig av en sådan bukett även som brudbukett! Om du beställer från nätet gäller det bara att dubbelkolla att bilden stämmer överens med den färdiga buketten, då vissa blommor ibland byts ut. En sådan här bukett kostar 200-600 kr beroende på storlek.

5. Köp blommor från torg eller matbutik och bind själv

Vad är det som säger att blommorna måste komma från en florist? Gå ner på ditt lokala torg och fynda blommor billigare, eller varför inte från matbutikens blomsteravdelning? När slutresultatet väl att klart kommer ingen varken se eller undra varifrån blommorna kommer ifrån!

Mer:

Ska man ha kuvertavgift på bröllopet? Här är för- och nackdelarna

Låtar att ha på bröllopet från Hollywoodfilmer – se listan

Artikelbild: Unsplash