Du är här Startsida / Inspiration / 10 romantiska restips: Hit kan ni åka på bröllopsresa
10 Romantiska Restips: Hit Kan Ni åka På Bröllopsresa

10 romantiska restips: Hit kan ni åka på bröllopsresa

Publicerad den februari 7, 2017

Är det dags att planera bröllopsresan? Vi hjälper er med inspirationen! Här är tio drömlika resmål.

Paris, Frankrike. Paris kallas ofta för romantikens stad, och den klyschan stämmer faktiskt. Om du bara vill resa iväg på en weekend är Paris perfekt. Vår, vinter, sommar eller höst – alla årstider har sin charm. Antingen betar ni av de klassiska sevärdheterna som Eiffeltornet, Louvren och Triumfbågen eller så struntar ni i det och bara strosar runt i små gränder. Smit in på ett mysigt café eller restaurang för en kaffe eller ett glas vin och bara njut!

Ett foto publicerat av Paris Je t’aime (@parisjetaime) Nov 25, 2016 kl. 9:48 PST


Dubrovnik, Kroatien. Gillar ni sol, bad och ”Game of thrones”? Då är Kroatien det självklara alternativet. En stor del av tv-serien ”Got” är inspelad i staden Dubrovnik som också har en plats på Unescos världsarvslista. Den medeltida gamla stadskärnan ligger på en udde ut mot Adriatiska havet och runt omkring finns en nästan två kilometer lång ringmur. Den som gillar kultur kommer älska Dubrovnik!

Ett foto publicerat av Dubrovnik Riviera (@dubrovnikriviera) Nov 15, 2016 kl. 9:27 PST


FORUM: ”Var reser/reste ni på bröllopsresa?”

Kalifornien, USA.  En roadtrip i USA är en romantisk dröm för många. Hyr en bil och kör längs highway one. Börja till exempel i San Fransisco och ta er ner mot Los Angeles, längs vägen finns massa mysiga ställen att stanna på. Om ni har flera veckors semster så hinner ni också utforska ställen som Las Vegas, San Diego, Grand Canyon och Napa Valley. Möjligheterna är oändliga! Om ni bokar flygbiljetterna ett tag innan, skippar hotellen och satsar på bed and breakfast, motel och hostel istället så blir resan inte heller överdrivet dyr.

Ett foto publicerat av visitcalifornia (@visitcalifornia) Feb 6, 2017 kl. 6:29 PST

Santorini, Grekland. Europas mest bildsköna ö? Många skulle svara Santorini på den frågan. Öns dramatiska form är resultatet av ett gigantiskt vulkanutbrott som inträffade för flera tusen år sedan. Santorini är lite dyrare än andra grekiska öar, men när man sett solnedgången i staden Oia är allt glömt och förlåtet. Med vita hus och blåa dörrar så långt ögat ser Santoroni exakt ut som ett vykort. Att stränderna på ön inte är vita utan vulkaniskt svarta ger Santorini ett ännu mer dramatiskt intryck.

Ett foto publicerat av Santorini (@santorini) Jan 7, 2017 kl. 2:07 PST


Aruba, Västindien. Att Rachel ”Yoga Girl” Bråthén flyttade till Aruba för kärlekens skull säger väl allt? Ön är ett prefekt ställe för en romantisk resa. Om ni gillar yoga, surfing, sol, bad och god mat kan ingenting gå fel. På Aruba skiner solen så gott som hela året och vattnet blir sällan kallare än 25 grader. Drömmigt, eller hur?

Ett foto publicerat av Aruba (@arubatourism) Nov 4, 2016 kl. 4:12 PDT


FORUM: ”Bröllopsresa i mars med 6 månaders bebis”

Reykjavík, Island. Karga glaciärer, bubblande varma källor och storslagen natur. Förutom att Reykjavík är världens nordligaste huvudstad så är Island också Europas mest glesbefolkade land, så detta resmål passar er som verkligen vill ha tid för varandra. Om man av någon anledning tröttnar på staden finns aktiviteter som laxfiske, midnattsgolf, segling, bergsklättring, glaciär trekking, ridning och valskådning strax utanför staden.

Ett foto publicerat av Inspired by Iceland (@inspiredbyiceland) Maj 5, 2016 kl. 3:39 PDT


New York, USA. Strosa runt i Central Park, promenera över Brooklyn Bridge, shoppa eller kolla på musikal. I ”The big apple” är allt möjligt! Leta upp romantiska tv- och filmplatser som Carrie Bradshaws trappa från ”Sex and the city” eller återupplev slutscenen från ”Sleepless in Seattle”på toppen av Empire State Building. Om ni gillar sport är det ett måste att kolla in när Henke Lundqvist vaktar New York Rangers mål i Madison Square Garden.

Ett foto publicerat av nycgo: NYC’s Official Guide (@nycgo) Nov 21, 2016 kl. 2:02 PST


Maldiverna, Asien. En tropisk drömvärld med turkost vatten och kritvita stränder – att många åker till Maldiverna på bröllopsresa är ingen slump. Maldiverna är i själva verket en ögrupp i Indiska Oceanen som består av hela 1 200 små korallöar. Men endast 200 av öarna, som består av korallbildningar på en vulkanisk havsrygg, är bebodda. Om ni gillar att dyka eller snorkla är det här helt rätt ställe att åka till!

Ett foto publicerat av Visit Maldives (@visitmaldives) Jan 30, 2017 kl. 7:48 PST


FORUM:”Hur lång bröllopsresa hade/har ni?”

Seychellerna, Afrika. Gör som prinsessan Madeleine och Chris O’Neill och fira smekmånaden på Seychellerna, en ögrupp som består av ungefär 115 glest utspridda öar. Somliga är bara en korallsamling med medan andra är större granitöar. Nöjesutbudet på öarna är inte särskilt stort, men det är heller inte därför man bör resa dit. På Seychellerna är avkoppling i fokus.

Ett foto publicerat av The Seychelles Islands (@visitseychelles) Sep 19, 2016 kl. 3:54 PDT


Galway, Irland. Gillar ni skaldjur? Den irländska staden Galway ligger vid havet och är bland annat känd för sina ostron. Den som vill göra något annat än att äta fisk och skaldjur kan ta en tur till nationalparken Connemara eller besöka de sagolika klipporna Cliffs of Moher. Ett måste är förstås också att strosa runt bland de typiska irländska pubarna i staden. Tro oss, de vimlar av dem!

Ett foto publicerat av Galway Tourism (@galwaytourism) Dec 29, 2016 kl. 9:32 PST