Du är här Startsida / Inspiration / 10 Ikea-hacks till bröllopet

Annons

10 Ikea Hacks Till Bröllopet

10 Ikea-hacks till bröllopet

Publicerad den januari 18, 2018

Visst finns det något tillfredsställande med att få till de där små detaljerna precis på det sättet man vill ha dem? Oftast är det ju de små sakerna som räknas, men det är inte alltid budgeten tillåter dem… om man inte handlar på Ikea, vill säga. 

Tyvärr sätter ens budget ibland gränser när det kommer till vilka detaljer man ska lägga pengar på vid ett bröllop. Men, är man det minsta kreativ och händig kan Ikea-fynd snabbt förvandlas till fin bröllopsdekoration! Kolla in dessa 10 Ikea-hacks där det inte är budgeten utan endast fantasin som sätter gränserna!

1. Ramen Tolsby blir perfekt som skylt på presentbordet, eller varför inte med bordsnumreringen. 

ikea1

2. Flaskan Korken används med fördel även de på borden, antingen lite tillfixade med bordsnummer på eller som vaser.

ikea2

3. Ljushållaren Skurar funkar lika fint för blomsterarrangemang, som för värmeljus. Här har man dessutom sprayat dem i guld för en lyxigare känsla. 

ikea3

4. Ritstativet Måla kan antingen hälsa gästerna välkomna, agera bröllopsmeny, vara vägvisare eller kanske ett ställe när ni skriver upp bröllopets officiella hashtag. 

ikea4

5. Rislampor är perfekta för att få till den där stämningsfulla belysningen. Sollefteå är en variant till detta!

ikea5

6. Till alla DIY-frälsta där ute: en simpel serveringsvagn blir snabbt trendig med marmorplast och guldfärg. Ge Sunnersta en riktig make over och använd som drinkvagn! 

ikea6

7. Lyktan Borrby finns i olika storlekar, och är superfina både för blommor som för blockljus. Spraya de guldiga och de får en helt ny look!

ikea7

ikea77

8. Tyllgardinerna Lill för ynka 29 kronor är magiska som bakgrund till foton, eller för att piffa upp en intetsägande lokal. 

ikea8

9. Klassikern Ludde adderar mysfaktor och är perfekta för vilket utomhusbröllop som helst i vårt svenska klimat. 

ikea9

10. Man kan aldrig ha för mycket blommor på ett bröllop! Det finns mängder av billiga vaser på Ikea, som kan användas på exempelvis detta sätt. Deras Karaff kostar dessutom bara 10 kr = ingen ursäkt att inte ha mängder med blommor på borden. 

ikea10

Bildkällor: brit.co och ikea.se

Annons

Annons