• Äldre 20 Feb 12:42
    1854 visningar
    8 svar
    8
    1854

    osa datum, hjäp hur har ni gjort?

    Hejsan.

    Jag & min m2b ska gifta oss ibörjan av 2015. För att få den lokal/restaurang som vi så gärna vill ha gäller det att vara ute i god tid. Inbjudningar till gästerna kommer inte att skickas ut förrens om några månader vilket innebär att vi inte kommer sätta OSA datumet förrens några månader innan den stora dagen.

    Hur har ni gjort?

    Har ni bokat allt & sedan återkommit med antalet gäster?

    Tack på förhand

  • Svar på tråden osa datum, hjäp hur har ni gjort?
  • Äldre 20 Feb 12:47
    #1

    Vi ska ha catering och lämnar besked om antal gäster på måndagen samma vecka som bröllopet. Skickar ut inbjudningar i morgon

  • Äldre 20 Feb 12:51
    #2

    Vi bokade restaurangen ca ett år i förväg. Då ville de veta på ett ungefär hur många gäster, vi sa 60-80. Sen vill de veta 2 veckor innan hur många som tackat ja. Vi har osa 6 veckor innan bröllopet :) hoppas det går att göra nåt liknande för er!

  • Äldre 20 Feb 13:52
    #3

    Vi gifter oss också i början av 2015 och har precis bokat lokal. Vi har bara sagt att vi planerar att bjuda ca 70 stycken och tror att det blir 60-70 stycken som kommer. Vi har även kunnat preliminärboka boende för våra gäster på slottet där vi ska ha bröllopet utan att alls veta hur många som faktiskt kommer vilja sova över. Så det är säkert inga problem för er att ge ett ungefärligt antal heller! :)

  • Alylly­ra
    Äldre 20 Feb 14:27
    #4

    Det viktigaste för dem är ju om det är 5 eller 500 gäster. Alltså, en ungefärlig uppskattning. Ni lär ju ha gjort nån typ av preliminär gästlista så att ni vet hur många ni kommer bjuda. Sen brukar de flesta vilja veta 1-4 veckor innan ett mer exakt antal så att de kan bestäkka råvaror i tid och sånt. Se till att kolla med resturangen när de senast behöver veta antal och sätt OSA i god tid innan det efter som en del har tendens att vara sega eller glömma att svara.

  • Äldre 20 Feb 14:35
    #5

    Vi har osa 1 månad innan bröllopet. Inbjudningarna skickade vi 4 mån innan dagen D.

  • Äldre 20 Feb 14:37
    #6

    Vi behöver inte heller återkomma med antal gäster till cateringföretaget förrän måndagen samma vecka.
    Men de vet hur många vi har på gästlistan och att det är ganska "säkra" gäster. Alltså inte folk från utlandet eller delar av Sverige som har svårt att ta sig till oss.

  • Äldre 20 Feb 18:02
    #7

    Tack så mycket för era svar :)

  • Äldre 20 Feb 20:18
    #8

    Vi gifter oss 23/8-14 Skickar ut inbjudningarna i början på nästa vecka och har osa-datum 20/7-14 så ungefär en månad innan den stora dagen. Vi har sagt "ca 50 pers" när vi bestämt mat och tårta. Maten bekräftar vi direkt efter osadatumet och likaså tårtan. Eftersom festen inte kommer vara på restaurang så kvittar det ur den synpunkten.

Svar på tråden osa datum, hjäp hur har ni gjort?