• Äldre 29 Jan 17:54
    2329 visningar
    7 svar
    7
    2329

    Fixa egen mat?

    Vi funderar på att göra egen mat ist för att ta catering, t.ex rostbiff och annat kallskuret. Tillbehör typ potatissallad och grönsallad. Borde vara enkelt att fixa på egen hand och bli billigare? Eller har jag fel då? Vad har ni för erfarenheter? Vi blir nog ca. 30-35 personer. Funderar även på att servera på "finare" plast- eller papperstallrikar, är det helt fel/tabu? Å ena sidan känns det snålt men å andra sidan tycker vi att det är bättre att lägga mer pengar på resan när den nu blir.

  • Svar på tråden Fixa egen mat?
  • Äldre 29 Jan 18:31
    #1

    Jag skulle inte ha något emot det alls, alltså papptallrikar osv. Jag lagade en liknande buffé till vår första bröllopsdag för ca 30 personer. Jag gjorde kallskuren fläskfilé och kycklingfilé, en potatissallad (fransk, utan sån vit sås), pizzabullar, västerbottensostpaj, tsatsiki, grönsallad, bröd och smör samt jordgubbs- och rabarberpajer med vaniljsås. Vi betalade drygt 800kr för all maten. Då plockade jag visserligen örter till köttet och jordgubbar och rabarber till pajerna själv. Det hade ju dock inte ökat på priset så mkt att köpa det. Jag lagade all maten själv som sagt under dagen före, det gick jättebra :)


  • Äldre 29 Jan 18:39
    #2

    Vi har bestämt oss för att göra egen mat. Vi blir ca 45pers, vi tänkte köra på helstekt fläskfile med potatisgratäng och champinjonsås. Men buffé lät väldigt intressant, kanske ska ta en snack med mannen och se vad vi hittar på. Lokalen, jag vill ha (en lokal där vi har haft alla fester de senaste 18åren) finns det porslin, bestick, glas, ugn, spis mm. Som det bara är att låna. (ingår i kostnaden på 500 varav 400 är deposition). 

  • Äldre 29 Jan 20:00
    #3

    Många lokaler har porslin som ingår.  Och det kan vara värt att vara i någon billigare lokal istället för hemma om man har möjlighet.
    Om det inte ska vara något superparty så kan man ofta få vara i församlingshemmet (på många ställen gratis när man gifter sig i kyrkan).

    Kostnaden för papptallrikar och plastglas kan nästan bli lika dyrt som en billig lokal så det är värt att kika på Glad 

  • Äldre 29 Jan 20:02
    #4

    Jag tänker dock att om man ska vara i tex trädgården hemma, så är det väldigt enkelt med papptallrikar osv. Man slipper disken! :P Jag älskar papptallrikar och plastbestick, just för att jag slipper diska! Diska är nog det värsta jag vet haha

    Men ja, porslin ingår ju ofta om man är i tex kvartersgårdar, byagårdar och liknande :) Och vanligtvis finns ju diskmaskin som man kan diska i, så det inte behöver ta hela natten (eller morgondagen).


  • Äldre 29 Jan 20:29
    #5

    Ja om man ska vara hemma ja... Flört

    Men även om man tänkt vara hemma så kan det ibland vara bra att tänka om och se om det finns en billig och bra lokal där det finns både stolar, bord mm. 
    Att "vädersäkra" trädgården blir många gånger dyrare än lokalen och det är ju inte så många som kan ha 30-35 personer sittandes inomhus ifall vädret krisar, om man inte dukar i alla tillgängliga rum (sovrum mm) med ihoplånade möbler... 
     

  • Äldre 30 Jan 14:35
    #6

    Församlingshemmet har vi börjat fundera på faktiskt. För vi ska nog skippa alkohol och festligheter och ist fokusera på att vara samlade och äta lite gott. :) Vi ska ringa runt lite, och fråga vad de olika lokalerna har att erbjuda och priser, så fort vi enats om ett exakt bröllopsdatum. ;)

  • Äldre 30 Jan 17:34
    #7
    Sassa84 skrev 2014-01-30 14:35:48 följande:
    Församlingshemmet har vi börjat fundera på faktiskt. För vi ska nog skippa alkohol och festligheter och ist fokusera på att vara samlade och äta lite gott. :) Vi ska ringa runt lite, och fråga vad de olika lokalerna har att erbjuda och priser, så fort vi enats om ett exakt bröllopsdatum. ;)
    Församlingshemmet rekommenderas.
    Enkelt att ta sig mellan kyrkan och det också (vi gick ut från kyrkan och samlades vid klocktornet där fotografering och gratulationer tog vid och sen fortsatte vi till församlingshemmet i samlad tropp)

    Och det är som sagt ofta gratis och fullt utrustat Solig 
Svar på tråden Fixa egen mat?