• Ceccan­81
    Äldre 28 May 20:56
    30543 visningar
    13 svar
    13
    30543

    Håller naglarna för bad?

    Jag har aldrig gjort vid mina naglar tidigare eftersom jag har starka och fina naglar. Men nu ska jag gifta mig utomlands i juli och skulle vilja fixa till dom, ex fransk manikyr. Men nu undrar jag om de kommer hålla för bad i pool och hav?

  • Svar på tråden Håller naglarna för bad?
  • Äldre 28 May 22:01
    #1

    Fransk manikyr är i princip nagellack. Man målar nageln med 2 olika färger (rosa/persikofärgat och vitt) för att simulera att nageln inte alls är målad utan bara så perfekt som den kan vara.

    Om du menar nagelförlängning med akryl eller gelé så håller dom garanterat.
    Om det inte är en riktig klantskalle som gjort naglarna åt dig Flört 

  • Äldre 29 May 07:47
    #2

    Jag har gjort mina naglar med både akryl och gelé. Akrylen löste upp sig lite i saltvattnet i havet när jag badade utomlans.
    Gelé fungerar alldeles utmärkt att bada med utomlands. Jag har haft gelé nu i snart två år och varit utomlands med det flera gånger utan problem. Men detta är mina naglar, allas naglar reagerar olika på olika typer av material.


    Om du går till salong och fixar dina naglar, vanlig manikyr så lackar dom naglarna som vanligt och det skavs som vanligt nagellack.
    De flesta salonger gör även gel lack nuförtiden vilken är ett starkare nagellack som man härdar under lampa. Det håller därmed längre.


    Ring till ett par salonger (eller den du tänkt dig) och rådfråga. =) Lycka till!


    Framtiden är den du själv skapar
  • Äldre 29 May 16:18
    #3

    Jag anvander Shellack och det torkar direkt och haller i 2-3 veckor utan problem med bad etc. Det kan du ju aven fa som fransk manikyr. Dock sa rekommenderar jag dig att om du vill ha fina, hallbara naglar, ga till en salong. De nagellack man kan kopa i affarn haller inte alls lika lange.

  • Äldre 31 May 14:16
    #4

    Gör du fransk manikyr med gellack så borde dom nog hålla minst en vecka.


  • Äldre 31 May 14:26
    #5

    Får jag kapa tråden för en relaterad nagelfråga? Jag har testat gele nu vid bröllopet och jisses vilken perfektion!! Jag gjorde en förlängning med fransk manikyr.

    Nu ser jag att ni skriver om gele-lack? Är det samma som jag har fast utan förlängningen då, eller är det nåt helt annat material?

  • Äldre 31 May 14:31
    #6

    Ett gelélack är ungefär samma princip. Men när man gör förlänning så bygger man ju på nageln(lite tjockare), ett gelélack är som ett vanligt nagellack men man härdar det under en uv lampa- så som när du gör förläning/förstärkning. Finns i massor av olika färger. Tanken med de är att vara som ett vanligt nagellack men att det ska hålla längre och inte skavas eller mattas av i färgen.


    Jag har inte testat själv men det ska tydligen vara väldigt bra! Jag gör själv gelénaglar men gör då en förstärkning av min riktiga nagel


    Framtiden är den du själv skapar
  • Äldre 31 May 14:40
    #7

    Aha tack jimmyojennifer

    Och TS, om du gör gelenaglar av den typ jag har kan jag garantera att de håller, de verkar hålla för allt!

  • Äldre 31 May 15:19
    #8

    Mina gelé naglar håller genom allt! Jag har slagit av en kant en gång (på två år) och då tappade jag en stor tung stol så jag slog till nageln. AJ SOM F***
    Det krävs rätt mycket för att ha sönder gelénaglar.


    Framtiden är den du själv skapar
  • Äldre 31 May 15:52
    #9
    jimmyojennifer skrev 2013-05-31 15:19:41 följande:
    Mina gelé naglar håller genom allt! Jag har slagit av en kant en gång (på två år) och då tappade jag en stor tung stol så jag slog till nageln. AJ SOM F***
    Det krävs rätt mycket för att ha sönder gelénaglar.
    Framtiden är den du själv skapar
    Haha, ja, tappar man en stol är man kanske mer orolig för fingret än för nageln.

    Illa illa detta, jag håller på att bli beroende av den här gelen känner jag.
  • Kfair
    Äldre 15 Jun 15:32
    #10

    Fransk håller bra, men var försiktig i solen och sånt. Av någon konstig anledning kan de bli lite gula. Dina naglar ser jättefina ut CharliesChoice! =)

  • Ceccan­81
    Äldre 29 Jun 21:43
    #11

    Åh så fina, precis sånna jag menar. De heter alltså gelenaglar!? Vad kostar det att göra sånna ungefär?

  • Sofie R
    Äldre 29 Jun 23:15
    #12

    Jag tror jag betala ca 8-900kr i karlstad.

  • Äldre 30 Jun 02:37
    #13

    Både akryl och gel fungerar i havet...Jag går endast och fixar såna nagar när det är något speciellt. Betalar 450:- tror jag det är. När jag bodde i USA var det lika sj'lvklart med såna naglar som att andas ;) Men då betalade jag $20! Saknar det priset :)  

Svar på tråden Håller naglarna för bad?