- +
- Mina länkar
- Skapa en ny tråd
- Regler
- Forum
- Senaste
- Nya trådar
- Omröstningar
- Quiz
- Obesvarade
- Hetaste
- Kategorier
- Köp & sälj
- Accessoarer
- Brudklänningar
- Dukning & dekoration
- Festkläder barn
- Festkläder dam
- Festkläder herr
- Make up & skönhet
- Mat & dryck
- Ringar & smycken
- Skor
- Underkläder
- Väskor
- Övrigt
- Anonyma rummet
- Ekonomi
- Juridik
- Relationer
- Övrigt
- Blommor
- Brudbukett
- Övriga blommor
- Ekonomi & budget
- Budget
- Privatekonomi
- Fest & övernattning
- Dikter
- Dukning & dekoration
- Festlokaler
- Herrgårdar & slott
- Hotell & övernattning
- Möhippa & Svensexa
- Tal
- Tips & lekar
- Transporter
- Foto & trycksaker
- Fotografer
- Inbjudningskort
- Trycksaker
- Video
- Kläder & mode
- Accessoarer
- Brudklänningar
- Festkläder barn
- Festkläder dam
- Festkläder herr
- Klädkoder
- Skor
- Underkläder
- Väskor
- Kropp & hälsa
- Kroppen
- Vikt och träning
- Behandlingar
- Lokala grupper
- Blekinge
- Borås
- Dalarna
- Gotland
- Gävleborg
- Göteborg
- Halland
- Jämtland
- Jönköpings län
- Kalmars län
- Kristianstad
- Kronoberg
- Malmö
- Norrbotten
- Skåne
- Stockholms län
- Stockholms stad
- Södermanland
- Uddevalla
- Uppsalas län
- Utlandsboende
- Värmland
- Västerbotten
- Västernorrland
- Västmanland
- Västra Götaland
- Ystad
- Ö-vik
- Örebros län
- Östergötland
- Övrigt
- Mat & dryck
- Catering
- Dryck
- Mat
- Tårtor
- Medlemstrådar
- BT-träffar
- Musik
- Festmusik
- Vigselmusik
- Namn & juridik
- Efternamn
- Juridik
- Pyssel & presenter
- Favours
- Gör-det-själv
- Presenter
- Relationer
- Sex & samlevnad
- Frieri & förlovning
- Kärlek
- Vänner & familj
- Resor
- Bröllopsresa
- Bröllopsresa Sverige
- Ringar & smycken
- Guldsmeder
- Morgongåva
- Ringar
- Smycken
- Skönhet & hår
- Behandlingar
- Frisyrer
- Make up
- Naglar
- Tävlingar
- Lektrådar
- Tävlingar
- Vigsel
- Borgerligt
- Brudfölje
- Bröllopsberättelser
- Frieri & Förlovning
- Jubileumsdagar
- Kyrkligt
- Kyrkor
- Regnbågsbröllop
- Temabröllop
- Vigsel utomlands
- Vigselseder
- Vår månad
- Januari
- Februari
- Mars
- April
- Maj
- Juni
- Juli
- Augusti
- September
- Oktober
- November
- December
- Övrigt
- övrigt
- Veckans fråga
- Bloggar & hemsidor
- Bröllopstorget.se
- Efterlysning - media
- Fråga mig vad du vill
- TV & kändisar
- Övrigt
-
Svar på tråden förslag på fyllning till bröllopstårta!
-
Vi hade tre fyllningar (varje våning var ca 15 cm hög).
Vi hade vit chokladmousse, hallonmousse med färska hallon i och mörk chokladmousse med chokladcrisp.
En bra tumregel är att kombinera sött och syrligt.
För vår del var det choklad + hallon.
Sen tycker jag att det är trevligt att ha lite säsongsbetonat också, så det beror lite på när ni ska gifta er också -
EmmalinneaÄldre 10 Feb 10:30
Vit hoklad ganache mer rårördahallon och limemousse
Mörkchoklad ganache med hallonmousse
Mörkchoklad ganache med apelsinmousse och passionsfrukt röra
Älskar ganache och närman gör en tårta själv omman väljervåningstårta så blir det stabil och bra!
Men du kanske inte ska baka själv men det variallafall några kombinationer :) -
EmmalinneaÄldre 10 Feb 10:36man kan göra goda fyllningar utan att använda gelatin så blanda grädde och socker och smaksättning till en kräm, blanda i en gnutta bakpulder i smeten så blir den stabil och skär sig inte så lätt.Emmalinnea skrev 2013-02-10 10:30:30 följande:Vit hoklad ganache mer rårördahallon och limemousse
Mörkchoklad ganache med hallonmousse
Mörkchoklad ganache med apelsinmousse och passionsfrukt röra
Älskar ganache och närman gör en tårta själv omman väljervåningstårta så blir det stabil och bra!
Men du kanske inte ska baka själv men det variallafall några kombinationer :)
Annars kan du göra godisfluff som fyllning fast kanske inte med gele godis men olika smaker med choklad?
jag gjorde fluff på lindt mörkchoklad med apelsin.
Räcker till ett lager fyllning i normal storlek eller 6-8 muffins
200gram choklad
3dl grädde
eller
60-80gram gelegodis
3dl grädde
Bryt 200g valfri choklad i bitar och lägg i en kastrull med 3dl grädde.
Låt detta sedan smälta ihop på ganska låg värme, det får nämligen inte börja koka för då finns det risk för att det skär sig. Rör om ofta så att det inte bränns fast och när du är helt säker på att allt godis har smält samman med grädden så låt de svalna lite och ställ sedan in det i kylskåpet. Låt den stå i kylskåp i minst 6 timmar men gärna över natten, det måste vara helt kallt innan du sedan vispar upp detta till en härlig fluff (är det inte tillräckligt kallt så finns det risk att den skär sig eller blir grynig)!
-
aftureldingÄldre 10 Feb 10:56Gör man dem själv så kan man använda vegetariska substitut för gelantin :) Det finns massor av olika, Dr Oetkers Vegegel är bra och finns att få tag på överallt mer eller mindre. Annars finns det agar agar och liknande i hälsokostsbutiker.Juni 2012 skrev 2013-02-10 09:04:13 följande:Om alla gäster kan äta gelatin finns det ju en himla massa mousser att välja på. Utan gelatin blir utbudet väldigt litet tyvärr §
En liten notis för TS om denne har vegetarianer på gästlistan (eller är det själv för den delen) -
Det är i så fall värre med de som inte äter animaliska produkter alls eftersom de flesta mousser baseras på grädde eller ägg.
Men man använder ju även ägg till tårtbottnarna för det mesta också.
Gelatinet kan man som sagt byta ut mot antingen vegetariskt gelatin (baserat på alger) eller andra stabiliseringsmedel.
Visst finns det soyagrädde och sånt också men då behöver man prova sig fram ordentligt eftersom konsistensen kan bli annorlunda och även smaken.
Är majoriteten vegetarianer så visst skulle jag kunna tänka mig att göra en vegetarisk/ icke animalisk tårta så att säga.
Men annars skulle jag göra en tårta som jag (och maken) ville ha och så ha något annat vid sidan av till dom övriga. -
aftureldingÄldre 10 Feb 12:30
Vi kommer ha lite olika, då vi kommer ha flera tårtor. Men den första är spikad än så länge, och i den ska det vara lemon curd och hemkokt blåbärssylt (med just vegegel för att stabilisera den lite mer).
Och så kommer vi förmodligen ha en med choklad också, sen får vi se. -
Grodprinsens brudÄldre 10 Feb 12:41
Man kan tänka sig sötare fyllningar som fluff i en tårta med inte så sött "täcke" t.ex gräddtårta medan syrligare fyllningar passar bra i tårtor med sötare "täcke" som marsipan eller sugarpaste.. Godisfluff i en sugarpastetårta blir extremt sött.. Syrligare fyllningar upplevs inte heller som lika mastiga även om en tårta med Dumlefluff kan vara syndigt god =)
Jag tycker att man på bröllop faktiskt kan välja helt fritt bland de smaker som brudparet älskar och tycker är goda eftersom tårtan på ett sätt symboliserar deras gemensamma smaker. Då kan gästerna tycka vad de vill Hur som helst är det nästan alltid en hit att kombinera något sött med något syrligt t.ex som ovan nämnts vit chokladmousse med hallonmousse eller lakritsfluff med citronmousse!
-
Det var precis så vi tänkte när vi valde våra smakerGrodprinsens brud skrev 2013-02-10 12:41:06 följande:Jag tycker att man på bröllop faktiskt kan välja helt fritt bland de smaker som brudparet älskar och tycker är goda eftersom tårtan på ett sätt symboliserar deras gemensamma smaker. Då kan gästerna tycka vad de vill
Det är makens favoriter rakt igenom - och jag bakade tårtan. Så det fanns ju lite av båda två i tårtan så att säga