• nawa
    Äldre 21 Jul 15:51
    2942 visningar
    5 svar
    5
    2942

    Hjälp med namn!

    Jag heter Wass och min M2B heter Gordon i efternamn. Vi funderar nu på att kombinera våra efternamn, men jag har lite svårt att komma på något fint. Än så länge har jag kommit på:


    Wardon, Wordon, Gordwass, Wassgordon, Rawson, Gawross, 


    Wasson, Sorsdawn, 

    Svårt! Har någon något bra förslag?

    Tack på förhand!

    Kram 


     
  • Svar på tråden Hjälp med namn!
  • Kattpo­et
    Äldre 21 Jul 16:54
    #1

    Wardon, Wasson och Rawson finns redan i Sverige så dem kan du inte använda.  De andra känns lite för ihopblandade.

    Men vad tror du om detta , Gordon betyder stort berg, kulle, klint,brink.   och  Wass kan ju vara  både  skarp och rö ( växten),  så vad sägs som Skarpberg  Skarpklint,  Röklint, Röbrink ?

  • nawa
    Äldre 21 Jul 17:14
    #2

    Vi kan använda lite vad vi vill då vi för närvarande bor i Skottland, och här kan man (tror jag) byta namn till vad man vill. Tack för förslaget, det var ju hur smart som helst :) Tror han skulle vilja ha ett svensktklingande namn! Tusen tack! Kram

  • Kattpo­et
    Äldre 21 Jul 17:32
    #3

    Nawa, jag gifte mig i Skottland   för ett år sen så var det lättast att ta  mannens  namn, det blev billigare.
    http://www.ukdp.co.uk/name-change-marriage/

    Men du har  rätt du får  kalla dig vad som helst i Uk  men det kostar att fixa papperna och   jag har fått nog av den Skottska byrokratin,  vi kommer aldrig flytta tillbaka.

    Om du gifter dig i Skottland, kom ihåg  att få de svenska papperena stämplade 3 gånger,  en stämpel är tydligen inte tillräckligt. 

  • nawa
    Äldre 22 Jul 12:38
    #4

    Kattpoet, vi gifter oss i Sverige, då vi kommer flytta tillbaka till Sverige precis innan bröllopet. Det jag menade var att Min M2B kunde ändra namn här innan vi gifter oss, men du har rätt i att byråkratin här är helt åt.... Jag är så trött på byråkratin här!! Längtar till Sverige där det mesta går att fixa online. Vill man ha sin skatteåtebäring här så får man ju liksom ringa till ett betalnummer och fixa allt annat själv. Ahh! 

    Vart bodde ni i Skottland?

     

  • Kattpo­et
    Äldre 22 Jul 12:42
    #5

    Han bodde i Skottland, i Fife området ,  han är skotte,  jag fick nog av stället efter 3  veckors "snökaos" och all jäkla trassel med att gifta sig.  Sverige kändes som  de enda rätta.   Men vi har fortfarande trassel med  skotsk byråkrati.

    Jo visst är det lättare att byta namn där men har ni tid att få namnet befäst i Skottland? 

Svar på tråden Hjälp med namn!