• Lexy
    Äldre 12 Apr 18:08
    32844 visningar
    182 svar
    182
    32844

    CAMBRIDGE kuren - Tråd 17. Alla gamla och nya se hit!

    Vår gamla tråd är stängd så jag tar mig friheten att starta en ny tråd.

    Här pratar vi och stöttar, ältar och grubblar över renkur eller kombineradkur av Cambridge.
    Måltidsersättning (VLCD) i pulverform.

    Tidigare trådar:
    Tråd nr 1: brollopstorget.se/Forum-2-19/m1429039.html
    Tråd nr 2: brollopstorget.se/Forum-2-19/m1615410.html
    Tråd nr 3: brollopstorget.se/Forum-2-19/m1790451.html
    Tråd nr 4: brollopstorget.se/Forum-2-19/m1928984.html
    Tråd nr 5: brollopstorget.se/Forum-2-19/m2007383-1.html
    Tråd nr 6: www.brollopstorget.se/Forum-2-19/m2202889-1.h...
    Tråd nr 7:www.brollopstorget.se/Foru m-2-19/m2381116.html
    Tråd nummer 8: www.brollopstorget.se/Forum-2-19/m2541880.htm...
    TRåd nr 9: www.brollopstorget.se/Forum-2-19/m2654293.htm...
    Tråd nr 10: www.brollopstorget.se/Forum-2-19/m2833128.htm...
    www.brollopstorget.se/Forum-1-20/m2998723.htm...
    www.brollopstorget.se/Forum-2-19/m3127705.htm...
    Tråd nr 13: www.brollopstorget.se/Forum-2-19/m3235821.htm...
    Tråd nr 14: brollopstorget.se/Forum-2-19/m3385346.html
    Tråd nr 15: www.brollopstorget.se/Forum-2-19/m3544775.htm...
    Tråd nr 16: www.brollopstorget.se/Forum-2-19/m3634803.html

    LÄNGD:
    ÅLDER:
    MAX VIKT:
    VIKT START C.K:
    REN KUR EL. KOMBINERAD?:
    HUR LÄNGE GÅR DU PÅ KUR?:
    SLUTMÅL:
    DELMÅL:
    BELÖNINGAR:
    HUR SKA DU TRAPPA UPP?:
    MOTION:

    Lycka till :)

  • Svar på tråden CAMBRIDGE kuren - Tråd 17. Alla gamla och nya se hit!
  • jemmaj
    Äldre 13 Apr 22:53
    #11

    ja jag lovar att säga till hur det går... har juh tänkt att gå kanske en vecka till om inte maten och mina promenader hjälper mig med mina sista 4 kilon... inte kul när vikten står still... men får man fråga hur du äter..? känns lite jobbigt för min del att tänka på vad jag ska äta och hur mycket men det fixar sig, men ibland ska man såklart få vara lite onyttig..

    hade gärnat kört en vecka till men som sagt ekonomin för denna månad är inte särskilt rolig hehe ..så det får bli så..när ska du köra ren kur då? säg till så får du massa pepp från mig;)
    imron är sista dagen på ren kur..har bara tre påsar kvar tänkte ta dem imron och sen är det klart,fast kompisen nämnde att jag egentligen borde börja med mat imorgon och ha kvar påsarna och ta en om dagen åtminstonne, vet inte hur jag ska göra faktiskt..what do u think? tänkte själv se hur jag känner mig imorn bitti..men det kanske samtidigt hjälper att ta det sista imorgon och gå ner lite till...eller??

    ang din vikt så kommer det åka ner snart ska du se..ibland står man juh still själv gjorde jag juh det med ren kur i nästan tio dagar.. men bättre att du är runt 64 än uppåt eller hur..;)


    emersson skrev 2010-04-13 21:52:45 följande:
    Det är ju jättebra, måste oxå köra en vecka snart här. Min vikt har banne mig fastnat igen, 64,6 kg, sitter som berg :( Men men, jag försöker äta nyttigt tills vidare sen ska jag banne mig köra en vecka igen, du måste fortsätta hänga här jemmaj :) så jag för höra hur det går för dig. (jag har bara ätit mat nu en vecka, inga påsar, måste spara lite så man kan bli peppad till att köra en vecka i sträck på ren kur sen ist)
  • emerss­on
    Äldre 14 Apr 07:27
    #12
    jemmaj skrev 2010-04-13 22:53:22 följande:
    ja jag lovar att säga till hur det går... har juh tänkt att gå kanske en vecka till om inte maten och mina promenader hjälper mig med mina sista 4 kilon... inte kul när vikten står still... men får man fråga hur du äter..? känns lite jobbigt för min del att tänka på vad jag ska äta och hur mycket men det fixar sig, men ibland ska man såklart få vara lite onyttig..hade gärnat kört en vecka till men som sagt ekonomin för denna månad är inte särskilt rolig hehe ..så det får bli så..när ska du köra ren kur då? säg till så får du massa pepp från mig;) imron är sista dagen på ren kur..har bara tre påsar kvar tänkte ta dem imron och sen är det klart,fast kompisen nämnde att jag egentligen borde börja med mat imorgon och ha kvar påsarna och ta en om dagen åtminstonne, vet inte hur jag ska göra faktiskt..what do u think? tänkte själv se hur jag känner mig imorn bitti..men det kanske samtidigt hjälper att ta det sista imorgon och gå ner lite till...eller??ang din vikt så kommer det åka ner snart ska du se..ibland står man juh still själv gjorde jag juh det med ren kur i nästan tio dagar.. men bättre att du är runt 64 än uppåt eller hur..;)
    För min del var det jättebra och ta en påse till "kvällsmat" ett tag så där, det är ju på kvällarna det är lätt att man småäter typ :)
    Till frukost äter jag lite yogurt och lite musli till (gi-musli), till lunch äter jag typ tonfisk, ägg kesoröra med grönsaker i och liknande saker, försöker att ta en liten portion av det, sen till kvällen en smörgås. (bröd bakar jag själv av dinkelmjöl) Men jag går minst två timmar om dagen nu + att jag håller på o sätter igång 2 av mina hästar så kanske är det muskler man bygger som väger mer eller nåt..? Men sen var jag ju på en fest i torsdags och då blev det ju betydligt mer + att jag drack vin och på fredag är det planeringsdag på jobbet, vi ska ut o bowla och sen bjuder dom på trerätters på resturang och sånt så då blir det ett elände igen, tänkte köra en vecka efter valborg, ska på kurs med hästarna då nämligen och jag vill vara pigg och "stark" till dess + att pengarna börjar sina här med ;)
    Men som sagt, jag är jättejätteglad att jag är under 65 och jag har ju gått ner en del trots allt, så jag ska igentligen inte gnälla. Förra året körde jag cb-kur och gick upp allt på mindre en två månader och den här gången så känns det inte som några problem att hålla viken iaf, och det känns verkligen bäst :):)
    Lycka till nu med maten :) :)
  • jemmaj
    Äldre 14 Apr 07:43
    #13

    good morning..

    ja det kan juh vara muskler man bygger upp, ochdem väger juh lite också... men kämpa på,vi ska ner till målvikten.. jag funderar på att göra så nu med de sista tre påsarna,alltså äta mat och kanske ta dessa iaf i tre dagar till middag...så att som du sa att man inte äter för mkt mot kvällen det är juh det som är värst faktiskt... men det du äter har jag ätit också..väldigt gott med keso ägg osv..men det är tonfisken jag har lite problem med nu för tiden...aja får lägga på en massa citron och kryddor så smaken försvinner ..;) det ska nog gå..så får vi se till nästa månad, då kanske man köper för en vecka and the förhoppningsvis är det över..och för dig med efter valborg om du ska köra ren kur..;)

    hur många påsar har du kvar nu då?
    nej nu blir det morgonpromenad och sen koka ägg hihi saknat det såååå

    ha en bra dag..:)


    emersson skrev 2010-04-14 07:27:30 följande:
    För min del var det jättebra och ta en påse till "kvällsmat" ett tag så där, det är ju på kvällarna det är lätt att man småäter typ :)Till frukost äter jag lite yogurt och lite musli till (gi-musli), till lunch äter jag typ tonfisk, ägg kesoröra med grönsaker i och liknande saker, försöker att ta en liten portion av det, sen till kvällen en smörgås. (bröd bakar jag själv av dinkelmjöl) Men jag går minst två timmar om dagen nu + att jag håller på o sätter igång 2 av mina hästar så kanske är det muskler man bygger som väger mer eller nåt..? Men sen var jag ju på en fest i torsdags och då blev det ju betydligt mer + att jag drack vin och på fredag är det planeringsdag på jobbet, vi ska ut o bowla och sen bjuder dom på trerätters på resturang och sånt så då blir det ett elände igen, tänkte köra en vecka efter valborg, ska på kurs med hästarna då nämligen och jag vill vara pigg och "stark" till dess + att pengarna börjar sina här med ;)Men som sagt, jag är jättejätteglad att jag är under 65 och jag har ju gått ner en del trots allt, så jag ska igentligen inte gnälla. Förra året körde jag cb-kur och gick upp allt på mindre en två månader och den här gången så känns det inte som några problem att hålla viken iaf, och det känns verkligen bäst :):)Lycka till nu med maten :) :)
  • KB4eve­r
    Äldre 14 Apr 08:59
    #14

    Grattis till 15 kilo! :)

    Jag tränade faktiskt igår och det gick riktigt bra! Jag kände mig svag i kroppen men det var inget fel på orken iaf så jag fortsätter tills så länge det går. Men jag håller med, träning är jätteviktigt, speciellt när man går ner snabbt så man inte blir helt slapp hehe. :)Plus att det är en motivationsfaktor. Man blir inte direkt motiverad till hälsosamt leverne när man ligger på soffan ;)


    Lexy skrev 2010-04-13 12:43:53 följande:
    KB4everJag hade inte heller mycket ork i början, men tvingade mig till träning :) Om du känner att du kan gå på kombi utan att fuska för mycket så tycker jag att du ska göra det. Att träna är mycket mer viktigare. Det sägs att en överviktig som tränar är mer hälsosammare än en normalviktig som inte tränar :)
  • KB4eve­r
    Äldre 14 Apr 09:13
    #15

    Gomorron! :)

    Gamla tråden stängdes. Så fräckt av dom att göra så... ;)

    Du har ju gått ner riktigt bra denna vecka! :) Jag har faktiskt ingen koll förutom att efter 4 dagar hade jag gått ner ca 3 kilo. Jag vägde mig inte igår lr idag pga av att jag är så svullen nu och vill inte förlora motivationen. Men det känns på kroppen att saker händer och måttbandet visar minus 4 cm i midjan. :) Så på lördag kan jag rapportera hur mkt jag gått ner för då ska jag väga mig.

    Helgen gick faktiskt riktigt bra förutom lite galna sug då jag bara ville vräka i mig nån god chokladkaka på waynes cafe haha. Men min sambo drog mig därifrån så han räddade mig :P I övrig t var jag så rädd att förstöra veckans viktnedgång så jag kämpade på...

    Jag ska fortsätta med sopporna men jag måste ha mat så jag har lagt upp ett litet annat matschema där jag får äta lite ägg, gröt mm men det ska inte gå över 500 kal per dag så det känns bra. Då får man stilla suget lite och kan kanske hålla ut längre. Men på lördag blir det lite vanlig mat, för vi ska ut och äta. :) Eftersom din ekonomi inte tillåter soppor, kolla på minmat.net. Där kan du räkna ut vad du ska äta för att få samma näringsinnehåll och kalorier som i sopporna. Det har jag gjort :)

    Oh, jag började med mitt nya träningsprogram á la Jillan igår haha. OMG vad jobbigt det var! Jag är helt svag nuför tiden! Efter alla set och reps så skakade ben och armar så att jag knappt kunde gå. Men oj så skönt det var att ta i! Hoppas kunna svarva till min kropp rejält på 2 månader med detta program. :)

    Sköt om dig!


    jemmaj skrev 2010-04-13 19:43:24 följande:
    Heyyy...nu hittade jag hit..:D vad hände med den gammla tråden??jaja då har vi denna att skriva på istället..;)idag har jag och du kört en vecka..hur har det gått med vikten, vet du hur mycket du har gått ner..jag vägde mig aldrig förra tisdagen men låg mellan 68, något eller kanske 67.8 låg idag på 64.1 så det är juh bra för en vecka.. har faktiskt tre påsar kvar från en annan gång..tänkte ta dem imorn och sen är det slut på ren kur för min del...har bara 3-4 kg kvar till målvikten...ska försöka ta det med maten ...mindre mängder och mina promenader..;) får hoppas det går..eftersom ekonomin inte tillåter mer cambridge just nu haha ... hur har det gått för dig..gick helgen bra el..? jag var helt galen ville äta upp allt och alla haha men gjorde inte det..har hållt mig,..så funderar som sagt på äta de sista tre påsarna imorn och börja med mat upptrappning på torsdag..själv då?? hoppas du blev nöjd för veckan som gått med ren kur..visst var det inte så jobbigt men det är juh ens mind som kontrollerar en.. ush alltså
  • jemmaj
    Äldre 14 Apr 09:30
    #16

    KB4ever

    haha dem borde skämmas för att dem stängde av VÅR tråd..fy fy :P

    hoppas allt är bra med dig..;) och att du minskat i vikt tills på lördag... du kanske är svullen pga mens eller ibland så känner man sig bara svullen också ...
    Vad bra sida du gav mig, är medlem där nu , ska kika runt lite och se hur det fungerar..så man skriver alltså ner det man ätit för dagen för att se hur mycket kalorier man fått i sig för dagen eller..? men måste man väga maten då innan osv??
    blir juh så tråkigt nog vissa månader,att man får ta det lungt med vissa inköp osv..så får bli cambridge ren kur en vecka till kanske nästa månad om jag inte går ner med maten, men ska testa sidan, tack så mycket..;)

    jag tror det blir bra om du lägger till lite mat.. det är jobbigt ibland med ren kur, men ägg och lite annat lätt skadar nog inte ..:)

    jag och en vän funderar på att grilla imorgon, vi pratade om det förra veckan och jag harverkligen gått hela veckan och tänkt på det hahah alltså hur hjärnan kan göra en galen... jag bara ville äta allt och alla för två dagar sen haha...
    kör du jillians träningsprogram hemma el..? hahamen va skönt och känna sig helt slut..jag är lite smårädd för henne :P så jag håller mig till mina promenader...

    snart blir det frukost, sent men men det får gå, försöker köra samma tider som när jag tog cambridge shakarna..;)

    ha en bra dag och sköt om dig gumman

  • spansk­a flugan
    Äldre 14 Apr 11:18
    #17

    Har inte varit inne på ett tag men har tappat 8,3 kg totalt sen jag startade

    Har börjat träna; simma, lätt styrketräning samt spinning.
    TRänar lätt nu i början och kan ta lite protein (mat) de dagar jag tränar. Känns som det viktigaste är att jag kommer på rätt spår och i mitt framtida normalviktiga liv så kommer ju träning vara en del av det
    Men 2,4 kg ner hos kunsulenten igår så det känns bra.

    Ska läsa ikapp vid bättre tillfälle och försöka vara lite mer aktiv i tråden.

  • KB4eve­r
    Äldre 14 Apr 13:41
    #18

    Tjena Jemmaj,

    Ja de borde verkligen skämmas! Haha :)

    Allt är superbra och jag tror nog jag minskat i vikt. Känns så iaf! Men nu är jag svullen pga mens men det borde vara borta till på lördag.

    Minmat.net är jättebra! Man kan även lägga in sina egna livsmedel där så man har koll på allt man stoppar i sig. Det är lite jobb med det, och väga maten kan bli lite tradigt i längden, men efter ett tag har man nog rätt bra koll vad saker väger.
    Jag testade lägga in 2 ägg, 1 port rågflingsgröt med 1,5 dl lättmjölk och omelett på 100g äggvita och 100 g skinka. Det blev sammanlagt lika lite kalorier som om du äter 3 cb-soppor och nästan samma näringsinnehåll och vitaminer. Lite mer protein blev det nog men det gör ju inget. Jag ska testa variera på det viset så orkar jag hålla ut längre. :)

    Ooohh grilla som är så gott! Fresterska där hehe! Jag har åxå tänkt på grillning hela veckan haha. Det värsta var nog i söndags när vi var ute och promenerade och jag tror var och varanna grillade och jag gick där och drog djuuuupa andetag som om jag skulle kunnat bli mätt på doften hahaah. Grilla på vetja, det kommer bli supergott! Undviker du kolhydraterna kanske d inte ens visar sig på vågen. :)

    Jag tränade på gymmet. Programmet innebär mkt styrketräning med egen kroppsvikt men även med maskiner. Och allt är "designat" för att man ska få upp pulsen så mkt som möjligt. Det var kul men som sagt jobbigt! Ps. Jag tror alla är rädda för henne haha. Fortsätt du med dina promenader, det är ju jättenyttigt. :)

    Nu måste jag jobba vidare hehe. Vi hörs och sköt om dig!

  • KB4eve­r
    Äldre 14 Apr 13:42
    #19

    Det låter ju inte alls illa. Hur länge har du hållit på och har du kört ren kur?

    spanska flugan skrev 2010-04-14 11:18:14 följande:


    Har inte varit inne på ett tag men har tappat 8,3 kg totalt sen jag startade Har börjat träna; simma, lätt styrketräning samt spinning.TRänar lätt nu i början och kan ta lite protein (mat) de dagar jag tränar. Känns som det viktigaste är att jag kommer på rätt spår och i mitt framtida normalviktiga liv så kommer ju träning vara en del av det Men 2,4 kg ner hos kunsulenten igår så det känns bra.Ska läsa ikapp vid bättre tillfälle och försöka vara lite mer aktiv i tråden.
  • jemmaj
    Äldre 14 Apr 14:00
    #20

    KB4ever

    haha förlåt ... men jag vill grilla och vill såå gärna att jag nästan äter upp grillen haha

    lite jobbigt det där med att väga maten, men för någon vecka sen köpte jag hem fläskfile, skar upp i bitar och vägde så varje påse jag frös in vägde 100 g så det är väl en början iaf..:) ägg som tur är nyttigt så sånt behöver man inte hålla koll på fast iof ska man tydligen skippa äggulan.. mer fett i den.. kan man göra en ägg omelett utan äggulan? hur smakar de i så fall..känns som att det blir konstigt men samtidigt inte hmm ska pröva det till någon frukost..nu blir det lunch tänkte köra soppa... försöker hålla mig eftersom jag ehmm råkade stoppa i mig ca 4 små chokladpraliner som jag hade hemma haha vet verkligen inte vad som tog åt mig..men fick fnatt tog dem och mumsade..men vägde mig haha efteråt och hade inte gått upp ÄNNU :Pmen ska på promenad senare.. så det är nog lungt så länge man rör på sig..;) hur länge sa du att du skulle köra ren kur till?? ochsen kombinera??

    nej nu får jag göra lunchen annars blir jag sen till jobb
    sköt om dej så länge..;)

Svar på tråden CAMBRIDGE kuren - Tråd 17. Alla gamla och nya se hit!