• stella­stella
    Äldre 23 Sep 07:47
    10082 visningar
    67 svar
    67
    10082

    LCHF någon fler

    Jag har precis börjat med LCHF, sedan i söndags dvs tre dagar, och jag är än så länge väldigt positiv. Inget sötsug, ingen hunger, inga fixerade tankar på mat, stort sett ett normalt liv!!! Alltså inte som med andra metoder ständiga tankar på mat och inget räknande av points eller kalorier så nu känns det som att jag har hittat "min" grej!!!!

    Måste säga att i början (och är fortfarande lite) var jag väldigt skeptisk och tänkte att jag kommer att gå upp massor med allt detta fett...så i går var jag tvungen att kontrollmäta bara för att se så att jag inte hade ökat och peppar peppar så ser det ut som det blivit lite mindre på måttbandet

    Efter den här långa inledningen har jag en lite fråga och det är att jag känner mig ständigt väldig varm som att förbränningen går på högvarv - är det någon fler som känner igen sig i det???

  • Svar på tråden LCHF någon fler
  • Sofieo­chJami­e
    Äldre 23 Sep 08:10
    #1

    Jag har kört LCHF i 6 månader (fast med långt upphåll under semestern) och trivs också jättebra med det.
    Under de första veckorna så reagerar kroppen på den nya dieten och man kan känna av det på olika sätt. kroppen ska ju ställa om sig från att ta energi från socker till fett och det kan ta ett litet tag. jag blev tex mycket trött och orkade knappt gå upp för trapporna under en tid. men allt gick över och nu mår jag toppen och tränar på gym mm. Så det är bara att köra på. Lycka till.

  • emilou­77
    Äldre 23 Sep 08:25
    #2

    Jag körde lchf ett tag men tyckte inte om det. Förvisso gick jag ner men det ska ju inte vara till vilket pris som helst. Jag äter inte kött så det kanske var svårare att variera maten (kunde inte ha bacon på allt som förespråkas...). Jag tycker om att träna men kände att det tärde mer på kroppen när jag körde strikt lchf.

    Nu kör jag väl en medelvariant, jag räds inte fett utan använder äkta smör mm och håller igen med kolhydrater som pasta, ris osv. Är däremot inte strikt med under-jord-grönsaker och äter både sötsaker och mackor emellanåt. Livet är för kort för att inte njuta av ostmackor, tycker jag :) Hellre en extra joggingrunda då för att kompensera...

  • stella­stella
    Äldre 23 Sep 09:09
    #3

    Håller helt och fullt med!!!!!

    Men som jag skrev i mitt inlägg så känns det här absolut inte som att jag försakar något och absolut inte som att jag går på någon diet vilket för mig är helt fantastiskt.

    Kan däremot tänka mig i det långa loppet att jag också kommer att gå över till att köra någon slags lättvariant av det hela

    Nu kör jag väl en medelvariant, jag räds inte fett utan använder äkta smör mm och håller igen med kolhydrater som pasta, ris osv. Är däremot inte strikt med under-jord-grönsaker och äter både sötsaker och mackor emellanåt. Livet är för kort för att inte njuta av ostmackor, tycker jag :) Hellre en extra joggingrunda då för att kompensera...
    [/citat]

  • stella­stella
    Äldre 23 Sep 09:10
    #4

    Sofie... helt klart är det en stor omställning för kroppen!!! men som sagt så känns det väldigt bra just nu

  • Sofieo­chJami­e
    Äldre 23 Sep 09:50
    #5

    I somras var vi på semester i Frankrike och det var ju bara att inse att det bara var att glömma att äta kolhydratsfritt där. Jag trodde ju att jag skulle gå upp en massa i vikt under den tiden med croasanger, yoghurt, pasta och vin. Men det gjorda jag inte, jag stannade dock. Så jag kommer köra på strikt nu tills jag nått min vikt och sen fasa ut lite. men jag kommer aldrig gå tillbaka till läsk, bröd och pasta var och varannan dag, skulle inte utsätta min kropp för det igen :)

  • Miss Biii
    Äldre 23 Sep 10:01
    #6

    Jag körde det stenhårt under en längre period, fungerade super! inget sötsug, som jag normalt har dagligen annars, och rasade i vikt! Mådde super verkligen, men vet inte om jag ska ge mig på det igen, nån period kanske...

  • konsti­gabara­lillaj­ag
    Äldre 23 Sep 10:18
    #7

    Jag har ätit det under en längre period. Hade ett uppehåll i somras då jag inte åt strikt utan unnade mig lite kolhydrater ibland (då menar jag onyttigheter).
    När jag började med LCHF gick jag ner 27 kg på 6 månader, mådde prima hela tiden. Jag har gått upp lite igen men är långt ifrån startviken jag hade då jag började med LCHF.

    Jag kör nu strikt igen och kommer göra det ett tag. Vet nu och har förstått att jag inte mår bra av för mycket kolhydrater. Älskar kött i alla dess former så denna kosten fungerar alldeles ypperligt för mig.

  • Fruxo
    Äldre 23 Sep 11:00
    #8

    Jag har ätit LCHF i snart ett år. Var inte överviktig från början och har inte gått varken upp eller ner i vikt. Tydligen ser det ut som om jag gått ner för jag får ofta frågan, har kanske fått mer muskler...
    Har nästan aldrig sötsug (innan jag började blev det nåt godis nästan varje dag) och jag är varm, förr frös jag nästan jämt.

    Dessutom är det skönt att slippa de plötsliga hungerpaniker jag fick förr, allt kretsar inte längre kring nästa måltid.

  • stella­stella
    Äldre 23 Sep 12:35
    #9

    så sant så sant


    Fruxo skrev 2009-09-23 11:00:49 följande:
    , allt kretsar inte längre kring nästa måltid.
  • stella­stella
    Äldre 23 Sep 12:39
    #10

    Vad duktig du är!!!
    jag gick för ca 10 år sedan ner ca 40 kg genom att räkna kalorier och det funkad bra då men jag var som besatt av mat så nu när kilona har smygit sig på igen (inte alla men några) känner jag inte att jg orkar det igen!


    konstigabaralillajag skrev 2009-09-23 10:18:07 följande:
    Jag har ätit det under en längre period. Hade ett uppehåll i somras då jag inte åt strikt utan unnade mig lite kolhydrater ibland (då menar jag onyttigheter).När jag började med LCHF gick jag ner 27 kg på 6 månader, mådde prima hela tiden. Jag har gått upp lite igen men är långt ifrån startviken jag hade då jag började med LCHF.Jag kör nu strikt igen och kommer göra det ett tag. Vet nu och har förstått att jag inte mår bra av för mycket kolhydrater. Älskar kött i alla dess former så denna kosten fungerar alldeles ypperligt för mig.
Svar på tråden LCHF någon fler