• blivande fru J

    kladdkaketråden!!!!

    Min sambo fyller år idag och jag har lovat att baka en kladdkaka. Fanns ju en fantatsisk tråd här tidigare, men jag hittar den inte. Någon som har den sparade eller vill delege mig sitt bästa recept på härligt god kladdkaka? tack på förhand

  • Svar på tråden kladdkaketråden!!!!
  • drea

    Ingredienser
    2 ägg
    3 dl socker
    100 g smält smör
    1,5 tsk vatten
    4 msk cacao
    1,5 dl mjöl
    Garnering:
    100 g blockchoklad

    Rör ägg och socker. Blanda i resten. Grädda i en smord och bröad form i 150° i 35 minuter.

    Garnera med choklad när kakan svalnat. Smält blockchokladen i mikrovågsugn eller i vattenbad. Använder du mikrovågsugn, tänk på att försöka röra i det med jämna mellanrum. Blockchoklad behåller nämligen formen även sedan det smält. Tro mig, förkolnad blockchoklad är inte gott.

    Ät kladdkakan som den är eller med grädde.

  • drea

    Ett annat recept:

    Kladdkaka
    100 g margarin eller smör
    2 ägg
    3 dl socker
    2 dl vetemjöl
    3 msk kakao
    1 msk vaniljsocker

    Gör så här:
    Dela matfettet i mindre bitar och smält i en skål i mikrovågsugnen på full effekt 1-2 min och låt svalna. Man kan också smälta matfettet i en kastrull på spisen.

    Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Tillsätt vaniljsocker och kakao och vispa med lägsta hastigheten på elvispen. Tillsätt mjölet. Tillsätt sist matfettet. Vispa försiktigt till en jämn smet och häll smeten i en rund form.

    Grädda i 175 grader i ca 20 minuter i mitten av ugnen.
    När kladdkakan är färdiggräddad låter man den svalna och

  • blivande fru J

    Vilket är godast?

    Låter smaskigt alltihopa..

    Tack!

  • drea

    Ytterligare ett till...

    Recept på kladdkaka (eller asfaltskaka)
    Ingredienser:

    2 ägg
    3 dl socker
    1 tsk vaniljsocker
    4 matskedar kakao
    1 kryddmått salt
    1,5 dl vetemjöl
    150 gr smält smör
    Ugnen sätts på 200 grader.

    Rör ihop ingredienserna.
    Häll i ev. smord form.
    Grädda långt ner i ugnen i 10-15 minuter. Kortare tid ger kladdigare kaka. Kakan ska inte bli torr.

  • drea

    Jag tycker bäst om den som dekoreras med blockhoklad.
    Man kan även ha choklad i smeten istället för kakao, det blir också mumsigt!

    200g blockchoklad
    200g margarin
    4 st ägg
    2 dl socker
    2,5dl vetemjöl
    1 tsk bakpulver

    *smörj en 2 liters form med löstagbar botten, sätt ugnen på 225grader
    *smält blockchoklad och smör i en tjockbottnad kastrull på låg värme
    *vispa ägg och socker poröst
    *blanda vetemjöl och bakpulver noga
    *rör försiktigt ner den något avsvalnade chokladsmeten i ägg och sockerblandningen
    *vänd ner mjölet med varlig hand så smeten bilr slät, rör man för häftigt sjunker smeten ihop
    *häll smeten i formen och grädda 12-15 minuter kakan ska inte ha stannat helt
    *serveras kall med en klick grädde

  • Lilla spöket Laban

    Den första som drea tipsade om brukar jag göra, men utan chokladen ovanpå. Den är ännu godare dag två då den är ganska seg och det tycker jag är såååååå gott. MUMS!

  • blivande fru J

    Jag tycker inte om när man känner sockerkristallerna i kakan, utan vill mer att den ska vara slät och mörk, vilken av kakorna ger det resultatet?

  • drea

    Har du provat det finkorniga sockret?, det är bättre för bakning, så känner man inte kristallerna.

    Kolla på www.dansukker.se för mer info

  • blivande fru J

    drea: nu står din variant nr4 i ugnen, hoppas den blir bra med lite hallon och vaniljglass till.. Väldans mkt margarin i, men förhoppningsvis god... Spännande, spännande

    Tack :)

  • blivande fru J

    Det blev jättesmaskig, vi skippade vailjglassen och åt enbart med hallon...mums

Svar på tråden kladdkaketråden!!!!