• wera
    Äldre 3 Feb 19:04
    58209 visningar
    31 svar
    31
    58209

    Dentway någon som provat...?

    Vad jag har fått reda på av olika tandläkare(oberoende varandra) så får man olika resultat beroende vilken teknik man använder.

    Bleker man tänderna med ultraljus, en maskin som lyser på varje tand i några sekunder-någon minut, blir tänderna kritvita, den gula färgen på ens tänder försvinner. Nackdelen är att man får en väldigt kall vit färg på tänderna. Enligt två tändläkare jag talade med så kan resultatet se lite onaturligt vitt ut.

    Bleker man med blekmedel i skenor blir resultatet vitt men inte kritvitt. Man blir av med den gula färgen men mjölkvita tänder blir det inte. Enligt tandläkarna blir tändernas färg mer naturligt vita.

    Båda sa att det sliter på tandemaljen, liksom blekning på hårstrån gör. Hårstrån är dock tunnare och kan gå av, det gör givetvis inte tänderna. Men båda sa att det varken finns forskning som säger att det är farligt eller ofarligt, för dagens tandblekning har inte funnits tillräckligt länge för att se långtidseffekterna.

    För övrigt arbetar tandläkarna på olika mottagningar och känner ej varandra. Själv har jag planer på att bleka med skenor.

Svar på tråden Dentway någon som provat...?