• Bröllo­pstoki­ig
    Äldre 21 Jan 19:21
    5423 visningar
    10 svar
    10
    5423

    catering i Kungsbacka

    Strumpan!

    Vad naiv Du verkar...Bara för att man har F-skattsedel och utbildning betyder absolut ej att man betalar in skatt och avgifter!
    Tvärtom...Oftast är det väl dom som har F-skattsedel och utbildning, som verkkigen vet vilka pengar de tjänar extra genom att utseluta den del av kakan som samhället räknat med att få in.

    Exempelvis... om en 3-rätters som ett cateringföretag serverar på din fest kostar 195:- p.p. så är enbart "momsfifflet" värt kr 34:- netto p.p.
    Övriga avgifter och skatteeffekter närmare 70:- p.p. " En "svart 3-rätters" borde därför rimligtvis ej kosta mer än 99:- p.p. och ändå skulle "kocknisse" få mer över än om han körde det vitt!!

    M.a.o. betalar Du kontanta svarta pengar så se åtminstone till att Du också tjänar på affären! Pruta då ned begärt pris med minst 30 -40% och ändå blir det ett lysande upplägg för extraknäckande "kocknisse" eller "kallskänksstina", må vara nu med F-skattsedel i handen.! (vilket f.ö. inte säger ett dyft om att han/hon kanske i praktiken är anmäld till företagarenas egen lilla arbetslöshetskassa, eller till försäkringskassan?)

    Men självfallet måste vi tro att Din kontakt är en samhällets pärla nummer ett, emellertid har jag aldrig, absolut aldrig träffat på någon sådan ärlig "extraknäckare" i cateringbrancshen. Ej heller har jag någonsin lyckats rekrytera någon servitris till ett bröllop om hon inte fått det svart.

    Förresten hur hade Din extraknäckare det med godkänd livsmedelslokal, kyl, frys, värmekapacitet? Och när fastställdes senast egentillsynprogramet? (Kolla gärna med miljö och hälsa i Din kommun.)

    Sammanfattningsvis.....övervåg att strunta i "extraknäckarna" då är nog chanden betydligt större att pengarna kommer i rätt ficka och Du får valuta för pengarna även på sikt.

    (man kan tro att jag jobbar på skattemyndigheten...men så är det inte!)

    Ha det!

Svar på tråden catering i Kungsbacka