• catering i Kungsbacka

  Tis 18 jan 2005 19:58 Läst 4011 gånger Totalt 10 svar
  äntlig­en på väg
  Visa endast
  Tis 18 jan 2005 19:58

  Halloj.
  Är det någon som har tips på bra (och gärna billig) catering i närheten av Kungsbacka? Vet att det finns några som har det som extraknäck, men vet inte hur man får tag på dem. Har letat i telefonkataloger och på nätet men hittar bara restauranger.

 • strump­an84
  Visa endast
  Tis 18 jan 2005 21:47 #0

  Hejhej

  Vi har fått fatt i en billig extraknäck (tror jag att det är) catering som har gott rykte, maila mig så kan du få namn och nummer. vanillalilla@hotmail.com

 • Västku­stens besser­wisser
  Visa endast
  Ons 19 jan 2005 20:08 #0

  Hej där! Sluta jaga "extraknäckande" (läs svartjobbande/olagliga verksamheter d.v.s. kockar med kontoret/köket på fickan) Gynna de seriösa företagen som jobbar i branschen, eller inse att Du faktiskt inte har råd att ha en laglig fest!! Faktum är att sverige har ett av europas lästa priser på såväl lunch som catering, så det saknas all rimlig anledning att utöka den svarta sektorn än mer. Föresten vad hände med den "extraknäckande ladyn" som gjorde okontrollerade smörgåstårtor i Edra trakter.. Hur många blev sjuka??? Var det 100-tals eller 1000-tals???
  Och Du---hur fn ska vi ha råd med dagis, förskola, barnbidrag, fritidsalktivitetr m.m.m. om inge jävel vill betla skatt till bla. Dina ev. barns behov.. Så sluta....sluta..tänk...tänk...tänk! (se för övrigt med inlägg igår nedan eller ovan under catering d.v.s att Du har faktiskt råd att köpa cateringen på riktigt om inte så ring och fråga ett cateringföretag om du får diska av notan el. dyl. Ha det!

 • julibr­uttan
  Visa endast
  Ons 19 jan 2005 20:14 #0

  Bara för att det är ett extraknäck betyder det inte att det är svart!!!

  Finns många som tycker att catering är roligt och arbetar vitt!!!!

 • Västku­stens besser­wisser
  Visa endast
  Ons 19 jan 2005 20:27 #0

  PS. Jag glömde en sak. Kungsbacka ligger faktsikt 15-16 minuter med bil från V.a Frölunda -Mölndal. Där finns flera flera stora cateringföretag. Ett jag sett ofta i Kungsbacka i många år nu är Lagat och Klart Cateringservice, ( www.lagatochklart.com ) jag tror t.o.m. de har 2-3 kockar och möjligen 1 festfixare som jobbati Onsla, som bor just i Kungsbacka med omnejd. Snacka med Benny där så får Du nog en bra kontakt och kanske billig utkörning. Även gourmet Sofie (www.sofie.gs2.com ) och Villa Belparc har jag sett i Kungsbacka med leveranser, möjligen även Sofinakillarna som bor åt det hållet ( www.sofina.net) dock jag tror Du får klart lägsta priset och bra mat/service av Benny på Lagat och Klart, som verkar ha något för varje plånbok. Jag träffade honom på ett bröllop och han är ett riktigt proffs och gôrtrevlig och därtill riktig vinkännare (fixar vinprovningar)och att maten där är tydligen alltid är bra har Du nog sett av inläggen på den här sajten. Kanske han kan fixa diskjobb åt Dig/Er också??

 • Västku­stens besser­wisser
  Visa endast
  Ons 19 jan 2005 20:36 #0

  Du Julibruttan....jag kan ta gift på att 99% av alla "extraknäckande" kockar, kallskänkor och "servitriser", som de kallar sig, m.fl. jobbar "svart" på bröllop och andra fester. Jag vet t.o.m. sjukskrivna och "stämplande" som med förkärlek säker sig till denna lukrativa marknad, som upprätthålles av skrupelfria festfixare. Kan Du nämna någon som har lämnat kvitto och deklarerat för dylikt extraknäck eller något bröllopspar som drahgit skatt och betalt in arbetsgivaravgift för tjänsten?

  Just face i't baby!

 • strump­an84
  Visa endast
  Tor 20 jan 2005 14:44 #0

  Västkustens besserwisser

  Ville bara säga det att hon som vi antlitar har f-skatt sedel och har utbildning!
  Inget fusk där inte, hon gör det för att det är kul, men inte på heltid!

 • äntlig­en på väg
  Visa endast
  Fre 21 jan 2005 17:15 #0

  Ojdå.
  Jag uttryckte mig helt klart klumpigt i mitt inlägg. För mig är det självklart att inte anlita svartjobbare på vårt bröllop så jag tänkte inte ens på att nämna det.
  Tackar för tipsen jag fått!

 • Bröllo­pstoki­ig
  Visa endast
  Fre 21 jan 2005 19:21 #0

  Strumpan!

  Vad naiv Du verkar...Bara för att man har F-skattsedel och utbildning betyder absolut ej att man betalar in skatt och avgifter!
  Tvärtom...Oftast är det väl dom som har F-skattsedel och utbildning, som verkkigen vet vilka pengar de tjänar extra genom att utseluta den del av kakan som samhället räknat med att få in.

  Exempelvis... om en 3-rätters som ett cateringföretag serverar på din fest kostar 195:- p.p. så är enbart "momsfifflet" värt kr 34:- netto p.p.
  Övriga avgifter och skatteeffekter närmare 70:- p.p. " En "svart 3-rätters" borde därför rimligtvis ej kosta mer än 99:- p.p. och ändå skulle "kocknisse" få mer över än om han körde det vitt!!

  M.a.o. betalar Du kontanta svarta pengar så se åtminstone till att Du också tjänar på affären! Pruta då ned begärt pris med minst 30 -40% och ändå blir det ett lysande upplägg för extraknäckande "kocknisse" eller "kallskänksstina", må vara nu med F-skattsedel i handen.! (vilket f.ö. inte säger ett dyft om att han/hon kanske i praktiken är anmäld till företagarenas egen lilla arbetslöshetskassa, eller till försäkringskassan?)

  Men självfallet måste vi tro att Din kontakt är en samhällets pärla nummer ett, emellertid har jag aldrig, absolut aldrig träffat på någon sådan ärlig "extraknäckare" i cateringbrancshen. Ej heller har jag någonsin lyckats rekrytera någon servitris till ett bröllop om hon inte fått det svart.

  Förresten hur hade Din extraknäckare det med godkänd livsmedelslokal, kyl, frys, värmekapacitet? Och när fastställdes senast egentillsynprogramet? (Kolla gärna med miljö och hälsa i Din kommun.)

  Sammanfattningsvis.....övervåg att strunta i "extraknäckarna" då är nog chanden betydligt större att pengarna kommer i rätt ficka och Du får valuta för pengarna även på sikt.

  (man kan tro att jag jobbar på skattemyndigheten...men så är det inte!)

  Ha det!

 • julibr­uttan
  Visa endast
  Sön 23 jan 2005 17:14 #0

  V-K BW

  Ja, jag vet folk som deklarerar för sitt extraknäck!! Varför så upprörd:( !

 • strump­an84
  Visa endast
  Mån 24 jan 2005 07:46 #0

  Västkustens besserwisser

  Har en lite dålig inställning till folk med fördomar, och som tar saker för givet. I mina ögon är det bara löjligt & omoget att dra alla över en kam.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll