Inlägg från: Ellte |Visa alla inlägg
  • Ellte

    Tips på spel?

    Ujujuj :D Spel är livet ;)

    Jag älskar:

    NEspelet (samma typ som TP men mycket roligare)

    Pratmakarna (förklara ord för medspelarna utan att säga just det ordet med lite olika spelvarianter)

    Cranium (Förklara ord antingen genom charader, teckning, säga ord på en speciell bokstav eller forma med lera)

    Brainstorm (Gissa vilka ord som specats på en viss kategori. T.ex "Filmer av Alfred Hitchcock" och så rabbla rabbla)

    Galenpanna (Enkel spelidé men skoj! Du är en person och en plats och ska genom olika frågealternativ få hjälp (???) av de andra spelarna att lista ut vem och var du är)

    Alfapet (En klassiker som aldrig går ur tiden)

    Cluedo (Lista ut med hjälp (??) av dina och andras frågor vem som egentligen genomförde mordet på herrgården...och vilket vapen som användes)

    Rappakalja (Underbart spel som ju nu kommit i en ny och roligare variant. Förutom att förklara ord ska du även tala om vad filmen med den konstiga titeln handlar om, vad förkortningen betyder och komplettera lustiga lagar.)

    Tribond (Du får tre ord och ska tala om vad de har gemensamt. Vad är t.ex den gemensamma nämnaren för apelsin, vitlök och Einstein? ;))

    Risk (En annan klassiker som aldrig är fel :) Erövra världen!!!)

    Orangino (Ett ganska spännande spel OM ni känner varann mycket väl. Man vinner poäng genom att veta mycket om sig själv och sina motspelare inom olika områden. Du får ett påstående (t.ex "Jag är lugn i stressade situationer) och ska med dina kort visa hur bra det stämmer överens med hur du är (1-5). Om någon eller flera av dina mot(med?)spelare visar samma siffra som du vinner du poletter :))

    Kommer inte på fler nu... Ett spel som jag inte provat men gärna skulle ha *hintar till svägerskan som läser här ibland* är Party&Co...ett kombinationsspel med charader, teckning, frågesport... :) Verkar skoj och har fått höga betyg!

Svar på tråden Tips på spel?