• mulann
    Äldre 8 Apr 08:25
    57930 visningar
    52 svar
    52
    57930

    får muslimer gå in i kyrkan?

    Någon som vet? Vi har en gäst som är muslim och som ev. då inte får gå in i kyrkan utan väntar utanför. Men är det så att dom inte ens får gå in i kyrkan? Att dom inte får gifta sig i kyrkan vet jag men om någon annan gifter sig.....

  • Svar på tråden får muslimer gå in i kyrkan?
  • mulann
    Äldre 8 Apr 08:33
    #0

    ok, det är en en jobbarkompis sambo det gäller och hon sa att han måste gå och fråga en imam(heter det så?) först. Men hon trodde inte han fick gå in i kyrkan så dom skulle komma senare vilket känns lite tråkigt eftersom det är själva cermonin som är grejen. Men dom får göra som dom vill.

  • mulann
    Äldre 8 Apr 08:52
    #0

    ja ha är troende muslim men inte fanatisk. Jag vet att inte kyrkan är emot att muclimer går in utan jag syftade mest på om troende muslimer inte får gå in i kyrkan pga religionen -alltså att man syndar typ.

  • mulann
    Äldre 8 Apr 15:48
    #0

    fler? Någon muslim själv här kanske som vet mer säkert?

  • mulann
    Äldre 12 Apr 22:48
    #0

    Tack för svaren! Kosmos, dom har tackat ja redan men min jobbarkompis sa att dom ev. skulle komma efter vigseln och bara vara på festen. Vi kommer att dricka alkohol och vad jag förstår så är det inga problem och även han dricker själv. Han äter inte gris men det är ju inget problem. Det är heller inget problem om dom enbart kommer på festen men det är ju lite underligt att inte gå in i kyrkan pga religionen och sedan gå på fest och dricka sprit!?

    Men dom får göra som dom vill. Kul att höra hur det är i alla fall. Om det var så att han inte fick.

  • mulann
    Äldre 14 Apr 22:56
    #0

    Mizz, hur är det då? Får man gå i kyrkan utan att "bryta" mot sin tro, eller religion?

Svar på tråden får muslimer gå in i kyrkan?