• Juni 2012

    Era bästa tips på en lyckad bröllopsfest!

    Sådant som jag minns som extra lyckat från de bröllopsfester jag har varit på (vi hade ingen fest) är:


    Eldshow med gycklare på kvällen (kräver dock att det är riktigt mörkt ute den årstiden). Alla fick resa sig efter maten och tårtan och komma ut och få lite frisk luft på kuppen, bara det var smart. Sen var gycklarna superduktiga och showen sååå häftig!


    Riktigt bra partyband. Ett bröllop som vi var på hade ett riktigt roligt partyband, de spelade covers på bl.a. 80talshits, m.m, och de kunde verkligen sjunga och spela.

    Sen en lek som några av brudens vänner hade satt ihop. Lite knepig att förklara i ord, men någon annan kanske känner igen den och kan hjälpa mig? Det var ett vackert inslaget paket som de satte i händerna på en slumpmässigt utvald kvinna i sällskapet (vi satt vid borden efter maten). Sen läste brudens vänner en liten vers (typ 2 rader på rim) där denna kvinna uppmanades lämna paketet vidare till mannen med den snyggaste slipsen. Hon valde nån karl och paketet överlämnades. Brudens vänner läste ytterligare en liten vers där han uppmanades lämna det vidare till en kvinna som (nånting) och så vidare, varannan man, varannan kvinna. Till sist skulle det lämnas till en vackraste kvinnan för kvällen, dvs bruden, och brudparet fick öppna och det var typ graverade champagneglas i paketet (väl inpackade!). En del verser var lite "småfräcka", typ att en karl skulle lämna paketet till en kvinna med den vackraste urringningen och en kvinna skulle välja en karl med snygg rumpa. Blev mycket skratt! Jag tror att de hade reservverser skrivna, ifall typ gamla morfar skulle få paketet och det inte var lämpligt att be honom väja en dam med snygg urringning. Kräver att man känner gästerna lite grann, eller inte väljer alltför fräcka verser. Snyggast skjorta/slips/Mest välputsade skor/stiligaste frisyren till karlar och finaste klänningen/snyggaste skorna/högsta klackarna/vackraste smyckena till kvinnor om man vill vara lite mer rumsren, men kul att ha något lite busigare på lager om man ser att paketet hamnar hos någon som tål det.Vet inte om leken heter något?

Svar på tråden Era bästa tips på en lyckad bröllopsfest!