• Äldre 8 Aug 08:47
    6332 visningar
    1 svar
    1
    6332

    Marsipan-Prinsesstårta

    Jag är bara en glad hobbybakare men när jag bakar marsipantårta har jag fått tipset att hålla marsipanen kall när jag arbetar med den. Blir den varm är den svår att arbeta med och går lätt sönder så testa ha den i kylskåpet några timmar innan du börjar kavla ut den. Har även testat att kavla ut marsipanen både i två lager plastfolie och med två kökshanddukar om, med marsipanen i mitten. Båda versionerna har funkat bra, visst är det lite bökigt men har inte känt att det rör och åker runt så mycket när man kavlar.


    När det kommer till tårtbotten brukar jag använda mig av sockerkaksrecept istället för tårtbottensrecept. Jag kan tycka att tårtbottnar har en tendens att bli väldigt kompakta och lite torra och tråkiga i konsistensen medan sockerkaka blir mycket mer fluffig, lätt och saftig. När jag bröar formen använder jag mig av strösocker istället för ströbröd för att få det lite godare i tårtan. Brukar bli jättebra bara man kommer ihåg att vända kakan så snart den kommer ut ur ugnen annars fastnar den lätt i formen. Men är ju lite av en smaksak och beror lite på vad du är ute efter såklart.


    Hoppas du lyckas göra en marsipantårta du blir nöjd med.

Svar på tråden Marsipan-Prinsesstårta