• Tis 30 jan 2018 13:34
  6119 visningar
  8 svar
  Inlägg från HJMS Visa alla inlägg
  8
  6119

  ingång i kyrkan

  Hej!

  Med bara 3 månader kvar så är det snart dags för vår stora dag :)
  Min tanke under hela året som vi har planerat detta är att min pappa ska leda in mig (utan några tankar på att det för vissa betyder att han äger mig, att jag inte har någon fri vilja etc.) Ingen av våra vänner tror jag heller har reflekterat över det när jag sagt att jag vill att han ska gå in med mig, inte vårat värdpar eller bestman/brudtärna heller. 

  Jag vill detta för att dels. 1 - det är en stund för mig och min pappa. Han är jätteglad över det. 2. Jag vill inte att min blivande man ska se mig innan. Jag vill möta hans blick när jag går in i kyrkan för att få just det ögonblicket. Jag tycker att det kommer bli något väldigt fint.

  Vad tycker ni? Detta är ett känsligt ämne för många då man enligt svensk tradition går in tillsammans med sin blivande man, för att man gör det tillsammans. Vi gör detta fortfarande tillsammans, det är bara det att jag har sett det som en fin grej att bli inledd av pappa.

  Kom gärna med svar och dela med er av hur ni tänker göra

 • Svar på tråden ingång i kyrkan
 • Tis 30 jan 2018 15:09
  #2
  mrswahlgren2018 skrev 2018-01-30 14:39:07 följande:

  Jag tycker du ska göra precis som DU känner och vill :) Strunta i vad alla tycker, traditioner osv...det är ERAN dag och NI bestämmer :)


  Tack! det känns skönt att höra. Började tänka mer på det efter att bara pratat väldigt snabbt med prästen men vi har ett vigselsamtal inbokad så jag hoppas att det inte är någon fara kring det.
 • Ons 31 jan 2018 08:56
  #6
  mrswahlgren2018 skrev 2018-01-31 08:27:29 följande:
  Vi hade en präst från början som vi kände var för reglerad och även ville att jag och blivande maken skulle komma in tillsammans, vilket inte VI ville, även jag vill bli ledd till altaret. Så vi bytte präst :) Det var inga problem att göra det, och nu har vi världens mest underbara präst! :)
  Vad bra att ni stod på er! Tror det är viktigt att försöka göra det, det är ändå ens stora dag. Jag får förklara precis vad jag känner och hoppas att han accepterar det, annars så kanske vi får byta. Lycka till på er stora dag!
 • Ons 31 jan 2018 09:01
  #7
  Strassbruden2016 skrev 2018-01-30 19:57:50 följande:

  Personligen så var jag glad att ta alla foto innan vigseln, och sen gå in med min man och inte min pappa. För mig känns det mer självständigt o gå in själv än bli ledd av min pappa. Tiden precis innan vi gick in var helt magisk o jag är glad jag delade den med min man och inte pappa

  Dock så gör alla som man vill och skulle inte ha ngr synpunkter och gå på bröllop där de har de upplägget.

  Stort lycka till på stora dagen.


  Ja det är verkligen så himla olika det där hur man vill göra. Jag har varit så inställd på det i ett år och som sagt inte haft någon tanke på vad det kan betyda etc. Kul att höra om hur du och din man gjorde!

  Tusen tack!
Svar på tråden ingång i kyrkan
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.