• Äldre 19 Sep 10:31
    34738 visningar
    7 svar
    7
    34738

    Vigseln blev kl 12 :(

    Kan ni inte ändra dag på bröllopet då så ni får det den tid ni vill?

    Ni kan inte tänka er att gifta er borgligt på rådhuset, eller på själva hotellet? Kanske finns någon fin sal eller trädgård? Eller någon annan fin lokal i närheten.

    Om det e viktigt för er att vigas i kyrkan kan ju du och mannen välja en dag där ni vigs ensamma i kyrkan, och sen på bröllopsdagen när gästerna är med så hyr ni in en vigselförrättare (skådis) som genomför ceremonin där på hotellet. Så gör vi, fast vi gifter oss inte i kyrkan utan skriver bara på papper dagen före på rådhuset. Vigselförrättare som är skådisar är ju väldigt anpassningsbara o vill ni ha kristna inslag så är ju inte det några problem.

    Om ni ändå gifter er vid 12 i kyrkan, kan ni ju istället för middag bjuda på lunch? Tyvärr blir det för mkt 'dötid' att ha middag när ni vigs så tidigt, och ska de mingla i tre timmar kommer folk vara trötta och väldigt berusade redan när middagen börjar, det blir för långdraget. Om ni verkligen, verkligen ändå vill ha middag så tycker jag ni ska ge gästerna fri tid emellan så de kan göra vad de vill i några timmar. Alltså först vigseln vid 12, sedan informera att middagen och festen är på kvällen.

Svar på tråden Vigseln blev kl 12 :(