• Äldre 18 Jul 11:31
    11232 visningar
    4 svar
    4
    11232

    Bröllopsstress

    Det fina med bröllop, precis som alla andra fester, är att det finns 1000 olika sätt att genomföra dem på :)

    1) Jag tror generellt att de som lägger ribban högt är de som verkligen verkligen vill det och då tar man sig nog tid. Vissa har väl mer fritid än andra? Sen tror jag vissa tänker alldeles för detaljerat i början av sin planering. Det finns ju vissa saker man måste lösa t.ex. lokal för fest, lokal för vigsel, skicka ut inbjudningar, hitta kläder, ansöka om hindersprövning osv. Men det i sig behöver inte bara en överväldigande uppgift, särskitl inte om man har nästan ett år på sig. Jag tycker det var skönt att hitta färdiga checklistor på nätet så man visste vad som skulle göras.

    2) Precis som ovan, det finns många sätt att genomföra bröllop på och de kostar nog inte alls så mycket alla gånger. Läste någonstanns att snittbröllopet i sverige kostar 50 000 kr. Har läst många trådar här på bröllopstorget där bröllopet kostar mycket mindre! Beror ju helt på vad man vill ha. Vill ni bara gifta er på bryggan på ert landställe och sen ha en enkel buffe/tårta i trädgården behöver inte kosta mycket alls. Men vill man ha stor, fin klänning, många gäster, dyra ringar etc så är det klart att kostnaderna ökar.  Bestäm vad som är viktigt för er! I vårt fall förlovade vi oss och kommer gifta oss inom loppet av 10 månader och det blir lite tight med sparandet nu men då får vi bara anpassa oss till det.

    3) Tänk inte på vad andra ska tycka och tänka. Är de dina vänner kommer de bli glada för din skull om du är lycklig. Är de inte glada behöver de inte komma på bröllopet. Låter hårt men man måste göra sådant man själv tycker är viktigt.

    Min bästa kompis gifte sig nu i juni och hon har stressat runt i 1,5 år med planeringen. Men hon tänker på alla små detaljer, ville göra allt själv. För henne var det en viktig del i processen men jag tror också det skapar onödig stress för något som ska vara en rolig händelse.

    Vi har valt att tänka tvärt om. vi har först nu när det är veckor kvar börjat tänka på små-detaljerna. Och jag upplever inte alls att det har varit stressigt eller intensivt. Jag tror det är bra att prata mycket, särskitl i början av sin planering om hur man vill ha det. När man är överens är det lättare att sne bara exikvera. Sen ska jag tillägga att jag och min Sambo är helt olika som personer, han att svårt att få något gjort förrens det verkligen är bråttom, så det är väl mer jag som gjort saker. Men jag såg till att ha en checklista klar och sen delade vi upp alla punkter och satte slut-datum på dem. Jag satte dead-linen med god marginal så vi alltid hann följa upp senare.

    Jag hoppas ni får det bröllop NI alltid drömt om. 

Svar på tråden Bröllopsstress