• Äldre 13 Nov 11:50
    4600 visningar
    5 svar
    +1
    5
    4600

    Vet inte om jag vill gifta mig längre

    Oj vilken svår situation Gråter Känner verkligen med dig Hjärta

    Men jag håller med Maddddeeee:


    Maddddeeee skrev 2016-11-13 10:49:47 följande:

    Om jag var du skulle jag säga åt honom att skaffa hjälp annars är det DU som stoppar bröllopet och om han inte går med på det så ta byt miljö för dig och dina barn..


    Det mest kärleksfulla både mot honom, dina barn och dig själv är att du drar en gräns innan ni går vidare mot att gifta er.

    Han har inte hållit vad han lovat och hur ska du då kunna veta att han ska hålla det högtidliga löfte ni ska ge varandra i vigseln?

    Jag skulle råda dig att planera hur du ska ta upp det. Säg det inte när du är upprörd eller som reaktion på någon han just gjort, utan ta upp det när ni båda är balanserade och har tid på er att prata.

    Börja med att förklara hur du känner det. Tala med "jag-budskap". "Jag känner det så här..." Det är avväpnande och upplevs inte som en attack.

    Jag ska inte säga vad du ska säga. Men kanske är det en idé att presentera det som en chans till en ny början, inte bara för er relation utan också för honom. Något i honom vill säkert hålla löften och få kontroll på drickandet.

    Men var bestämd så att han förstår att du menar allvar. Jag föreslår att du säger att om han inte tar hjälp och gör vad som behövs för att få slut på drickandet så ställer du in bröllopet. Det kanske känns obehagligt starkt (eller elakt) från din sida att säga det, men det är det inte. Det är kärleksfullt. Kärleken vill den andre väl. Det är också för barnens och ditt eget bästa. Om han älskar dig så kommer han att lyssna, även om du är bestämd. Kärleken kan vara bestämd.

    Önskar dig verkligen allt gott!
Svar på tråden Vet inte om jag vill gifta mig längre