• Anonym (Dumma­styvma­mman)
  Ons 13 jul 2016 09:39
  15121 visningar
  9 svar
  Inlägg från Anonym (Dummastyvmamman) Visa alla inlägg
  9
  15121

  Jag vet inte om jag vill att mina bonusbarn ska komma på bröllopet

  Hej,

  Här skulle jag bli jättetacksam för synpunkter. Vi ska ha ett barnfritt bröllop, men min sambo har två barn, 8 och 11 år gamla. De är supergulliga och jag kommer mkt bra överens med dem. Och därför känner jag mig så otroligt självisk och taskig som lite känner att det skulle vara lättare om de inte var med.

  De är som sagt jättegulliga, men de är inte så uppfostrade och jag bara känner på mig att de kommer avbryta tal, komma bort till oss hela tiden och vilja ha hjälp med att gå på toa, säga att de inte gillar maten, vilja sitta hos oss etc. Vi tränar jättemk på sånt nu men tja, de kommer vilja ha ganska mkt uppmärksamhet från oss. O jag vill få koncentrera mig på oss, på festen och alla tal. Usch, jag får dåligt samvete bara jag skriver det här men jag blir alltid så stressad när vi ska bort på middag för jag tycker inte de beter sig bra och även fast min kille och jag försöker lära dem så verkar det inte riktigt gå in. Den ena av dem är väldigt pappig och nöjer sig inte om vi säger att farfar eller faster är den som man ska be om hjälp med under bröllopsfesten. Jag vet inte, känner mig ego som vill ha "min stora dag" och kunna slappna av. Är det någon som har något bra tips på hur man kan lösa det praktiskt så att de får vara inkluderade och känna sig med utan att jag känner att vi måste ha koll på barnen?

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2016-07-13 09:59
  Förtydligande: Jag vill alltså inte säga att de inte får komma, då skulle festen vara förstörd för mig pga dåligt samvete. Jag är ute efter tips på hur det kan bli bra ändå och jag kan få ha "min stora dag" utan att känna mig spänd och nervös över att jag kommer att få passa upp på dem.

  Det jag tycker är jobbigt är att jag känner att det skulle vara lättare om de inte kom. Jag vill få tips och hjälp att tänka positivt och gärna med lite smarta lösningar. Vet inte riktigt vem man kan sätta som "barnvakt"- alla vill väl njuta av festen?

Svar på tråden Jag vet inte om jag vill att mina bonusbarn ska komma på bröllopet
 • Anonym (Dumma­styvma­mman) Trådstartaren
  Ons 13 jul 2016 10:07
  #2

  Hej,

  Tack- ja, det kanske skulle kunna gå! Problemet är att de är ganska klängiga och att speciellt en av dem hela tiden vill vara med sin pappa och vara med oss vuxna. Jag vet inte om han skulle nöja sig med en barnvakt. Men det blir inte så roligt för oss när man vill umgås med andra vuxna och inte orkar med någon som avbryter hela tiden och inte hänger med i samtalen och vill ha en förklaring.

  Jag håller helt med dig, de är för osjälvständiga och har heller inte lärt sig vett och etikett på den nivån man bör kunna kräva av barn på deras nivå. Men det är svårt när det inte känns som att det är samma regler i det andra huset. Även fast jag tycker att de är världens finaste så måste jag erkänna att de är ouppfostrade i vissa avseenden och det kan bli jobbigt i sociala sammanhang.

  Han har inte sagt något om det, jag tror att han, precis som jag, gärna vill ha med barnen men också funderar lite på det praktiska. Jag tror att vi får prata ihop oss och fråga barnen om de vill vara med och berätta att vi kommer sitta vid olika bord och att det är någon som kommer att hjälpa dem etc. Vi tänkte att de får åka hem efter middagen, men en bröllopsmiddag brukar ju hålla på till rätt sent..Min plan var att de skulle gå in med oss i kyrkan så att de får känna sig som en viktig del där.

Svar på tråden Jag vet inte om jag vill att mina bonusbarn ska komma på bröllopet
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.
Svara i tråden...