• AVC
    Äldre 11 Jul 20:19
    7190 visningar
    5 svar
    5
    7190

    Rosenslipad Naturlig diamant

    hej!

    rosenslipade stenar är väldigt ovanliga. jag tror att du kan få svårt att hitta dem här, men en bra guldsmed kan säkert beställa hem en.

    Din ring påminner mig om

    www.jewelsbygrace.com/52ct-oval-rose-cut-diamond-pendant-yellow-gold

    Har du sett rosenslipade stenar irl?

    för övrigt ser din inspirationsbild inte ut som en grå (färg) diamant utan snarare en sten med massa inneslutningar. Det lär påverka stenens lyster betydligt.

  • AVC
    Äldre 12 Jul 22:06
    #3

    ja, inneslutningar orsakar sådan grumlighet i stenen... om de är väldigt omfattande kan de också göra att stenen kan gå sönder. Det är naturligtvis en fråga om personlig smak... beror ju på vad du är ute efter.

    Diamanter finns i en mängd olika slipningar. Jag håller med om att princess och vanligt rund briljantslipning kan vara lite vasst och anar lite vad du är ute efter. Jennifer Anistons senaste förlovningsring är en rosenslipad sten och de förkommer titt som tätt i hollywood så du är liksom lite i tiden kan man säga. ;)

    Däremot kan det ju vara bra att känna till att rosenstenar normalt är platta på undersidan och inte alls har samma lyster som en mer modern slipning. Jag tror absolut att du behöver se en IRL först eftersom känslan på bild kan vara lurig.

    Det finns många andra slipningar som också har ett mjukare utseende än klassiska runda eller princess. Har du kollat old european cut? Eller old mine cut? Emerald cut är också mjukare i utseendet. De är mer moderna slipningar som har ett större djup än rosenslipningar. Old european och mine är förstås också väldigt gamla. Inte för att jag vill locka bort dig från rosenstenar, bara tips.

    Det här forumet är ett väl besökt diamantforum. Där kan du ställa frågor och få tips,

    www.pricescope.com

Svar på tråden Rosenslipad Naturlig diamant