• Äldre 22 May 18:46
    9414 visningar
    12 svar
    12
    9414

    Måste man ge en present?

    Personligen så tycker jag att vissa gäster beter sig som om det är någon uppoffring de gör för att gå på bröllop. Är det så jobbigt och dyrt så kan man avstå från att komma. De som bjuder till bröllop lägger också ut massa pengar, inte bara för deras egen skull, utan för att det skall bli en trevligt fest även för gästerna. Lokal, mat och dricka till är inte gratis! Varje gäst kostar från några hundra kronor upp till 1000 kr för ett ganska standard bröllop kring Göteborg, tar de då med sig sin respektive också så dubblas detta.

    Ja, självklart är man tacksam som brudpar för gästerna som kan och vill komma och man har förståelse för långväga gäster att det blir dyrt. Men jag tycker att gäster som blir bjudna skall känna lite tacksamhet också att dina vänner vill fira en av de största dagarna i sitt liv med dig.

    Om du tycker om dina vänner som skall gifta sig och önskar dem välgång i framtiden så tycker jag att du skall ge dem något på deras dag, det behöver inte vara dyrt men det skall finnas en tanke bakom.

    Du som startade denna tråden får det att låta som att möhippan och bröllopet är det endast bruden som får något ut av dina "uppoffringar". Så du hade inte kul på möhippan? Du deltog inte i aktiviteterna under den? Kommer du inte äta och ha kul under bröllopet?

    Ser du min poäng? Pengarna du spenderat för möhippa och bröllop har också gått till ditt nöje, inte endast bruden som du vill få det till. Och som sagt, du var inte tvingad att komma.

Svar på tråden Måste man ge en present?