• Ankan
    Äldre 19 May 07:59
    9402 visningar
    12 svar
    12
    9402

    Måste man ge en present?

    När en av mina bästa kompisar gifte sig, som jag även var tärna till, var jag ungefär i samma läge som du. Jag fick betala resa, boende osv både till möhippan och bröllopet plus att jag var hos henne sedan torsdagen innan bröllopet och hjälpte till med förberedelser och tog även över mycket jobb under själva dagen. De fick därför ingen stor present av mig, men något ville jag ändå ge, men hellre något personligt. Så de fick en fin dalahäst av mig där jag hade låtit skriva deras namn och bröllopsdatum på, som ett minne på dagen. De blev jätteglada och hästen står bredvid en av deras bilder från bröllopsfotograferingen idag.
    Presenter är presenter - aldrig ett måste och det är din sak att avgöra vad du vill ge, inte den andras sak att bestämma vad hen vill få. Att de har en lista är ju mest för att underlätta för alla som lider av idétorka eller som vill vara säker att deras present kommer till användning. Men det betyder inte att du måste välja något från listan. Kör ingenting alls, eller något personligt, precis som du vill.

  • Ankan
    Äldre 19 May 12:48
    #5

    En gåva till välgörenhet är väl alltid en bra lösning. Där kan man komma undan med relativt lite (om det behövs) och ändå kan man säger att brudparet tack vare gåvan har räddat x antal barn som får mat eller medicin.
    Vi kommer själv ha flera gäster som bor utomlands eller i södra Sverige och vi har tydligt sagt att man gärna få ge oss en present (då helst ett bidrag till bröllopsresan) OM man vill. Men tror att många kommer att ha fullt upp med att betala resan och jag kommer definitivt inte vara sur om vi bara får en symbolisk 50-lapp eller ingenting av någon.

Svar på tråden Måste man ge en present?