• Äldre 18 May 22:42
    9340 visningar
    12 svar
    12
    9340

    Måste man ge en present?

    Hejsan!

    Jag ska på ett bröllop till en ganska nära vän. De har en lista med prylar de önskar sig, samt bidrag till resa. Det står ingenstans att det är "frivilligt" att ge en present. 

    Grejen är att jag måste resa ganska långt, och ska även göra samma resa till möhippan, som har massa aktiviteter. Jag kommer även hjälpa till ganska mycket med förberedelserna till bröllopet. 

    Jag är inte jättevälbeställd, men visst, jag skulle väl kunna slänga iväg några hundra "om jag måste". Men jag tycker också att det är lite av en principsak. Jag kommer ha lagt flera tusen redan på möhippa och resa, samt tagit ut semester för deras skull, och lägga ner massa av min tid på deras bröllop. Då tycker jag det är konstigt att behöva köpa typ ett par servettringar, eller ett futtigt ekonomiskt bidrag. Min present kommer se patetisk ut jämfört med de som lägger mer, men jag har ju redan pungat ut jättemycket på detta, och vill då hellre mena att jag bidrog med närvaro, möhippa och hjälp. Förstår ni vad jag menar?

    Hur tänker ni? Förväntar ni er presenter av alla gäster, även de som rest långt, eller vänner som hjälper till? Vill gärna höra från folk som gillar att hålla benhårt på traditioner, eller är lite presentgalna för att få en bra uppfattning om hur ni resonerar.

Svar på tråden Måste man ge en present?