• zoet

    Tips på bröllopsresa utanför Europa i september?

    Maldiverna ligger utanför orkanbältet liksom ABC-öarna (Aruba, Bonaire, Curacao) och några öar till i Karibien (större delen av Karibien är dock inom orkanbältet). Så kör på som ni har tänkt. :)

  • zoet
    blivandefru skrev 2016-02-11 20:03:42 följande:
    Tack för svar! :) Några tips på vart på Maldiverna man bör åka? Vilka hotell har ni bott på? Ska man välja strand- eller vatten villa?
    Vi har bara varit där en gång och med tanke på era önskemål skulle jag rekommendera att ni inte väljer samma ställe som vi var på :)

    Vår resa var alldeles underbart fantastisk, men då var vi ute efter både strandliv och äventyr. Vi spenderade först en vecka ombord på dykbåten Monsoon med fullspäckat schema på 4 dyk per dag samt snorkelstopp med mantor och lite annat. Sedan bodde vi på ön Kuredu som båten avgick från, där finns otroligt vackra stränder, mysiga bungalows i olika pris- och lyxklasser att bo i och riktigt god mat. Det finns även ett fantastiskt rev att snorkla på, vindsurfing, kanoter, en mindre golfbana, båtturer för att se delfiner i solnedgången och lite andra aktiviteter. Detta var perfekt för oss då vi gillar att varva strandhäng med att göra mer aktiva saker, men vill ni specifikt bara mysa på stranden skulle jag rekommendera att ni väljer en mindre ö där ni verkligen får vara i fred. Det finns öar med ner till ca. 10 rum rum på dit ingen annan än hotellgästerna får komma, då får man räkna med att utöver sitt (fantastiska) rum se en restaurang och sand, sand, sand hela resan, men är man nöjd med med det så är de små öarna perfekt. 
  • zoet

    Angående strand- eller vattenvilla beror det helt på er budget, det är såklart riktigt mysigt att kunna gå rakt ner i vattnet från er privat brygga, frågan är bara om det är värt (ofta dubbla priset) att inte behöva gå de 5-10 metrarna som  brukar skilja strandvillorna från vattnet. :P

    På Maldiverna bodde vi i en bungalow på stranden med hängmattor i palmerna utanför och tyckte att det var supermysigt. Till bröllopsresan ville vi boka en vattenvilla, nog mest för känslan av att det är lyxigt och mysigt än att det hade gjort någon större praktisk skillnad, men det visade sig inte finnas på Galapagos dit vi ska så det fick bli strandvilla nu också.

Svar på tråden Tips på bröllopsresa utanför Europa i september?