• Ankan
    Äldre 4 Feb 08:26
    3256 visningar
    6 svar
    6
    3256

    Bör vi undvika alkohol vid middagen i detta fall?

    Instämmer där, ni behöver inte nödvändigtvis skippa det helt, om ni inte vill det. Men ni kan nog räkna med att det går åt mindre än om ni hade haft festen på kvällen. Så se till att det finns lättare alkoholalternativ (lättöl, cider osv) och att ni ha lite rolika alkoholfria drycker (inte bara vatten och cola). Då hittar nog alla något gott att dricka.

  • Ankan
    Äldre 4 Feb 09:23
    #5
    Anonym (Klirr!) skrev 2016-02-04 09:07:37 följande:

    En parentesfråga; förväntas vi ha ordnat med boende, alt. rabatterat boende när vi bjuder långväga gäster? (Den som har längst att åka är min mamma; cirka 3 biltimmar).

    Maten vi serverar går inte väl ihop med öl, snarare med vin. Finns det något mellanting mellan vanligt vin och alkoholfritt vin? Ett vin med lägre alkoholhalt?

    Finns det goda alkoholfria viner; något ni kan tipsa om?

    Har bolaget en minimumgräns för hur mycket man måste köpa för att ha rätt att lämna tillbaka de oöppnade flaskorna?

    Till sist: Vilken CIDER passar bäst till varmrökt lax? - Finns den cidern i alkoholfri variant?


    Jag tror inte att någon förväntar sig att ni ska stå för boendet, det tycker jag låter orimligt. Vi bjuder gäster som kommer både från södra sverige och tyskland och ingen skulle kräva det. vi har dock vald feststället så att det finns billiga övernattningsmöjligheter direkt i närheten. att boka dem är dock frivilligt.

    jag tror det finns viner med lägre alkoholhalt nuförtiden på systemet, har dock inte testat än. Gå dit och fråga dem, de brukar var väldigt hjälpsamma. Samma gäller för alkoholfria viner. Jag tycker de kan vara lite för söta ibland, men har även hittat någon sort som jag tyckte var gott, kommer tyvärr inte ihåg vad den hette.
Svar på tråden Bör vi undvika alkohol vid middagen i detta fall?